Saját termés az iskolai menzán

Köszönetet szeretnénk mondani a közmunka programban résztvevő közfoglalkoztatottaknak, akiknek a munkája által az óvodás és iskolás gyerekeket az eddigiekhez képest több friss zöldséghez, sokkal finomabb ízletesebb ételhez juttathatjuk.

Az iskolai (és egyben óvodai) konyha ugyanis az étkeztetéshez a közmunka program eredményeként sárgarépát, hagymát, zöldbabot, cukorborsót, krumplit és sütőtököt is kapott, melyeket a konyhai dolgozók az élelmezésvezető irányításával változatos módon elkészítve tálalnak a menzán. A zöldségek minősége a száraz időjáráshoz képest is jó volt.Még a zöldséglevest is szívesebben kanalazzák a kis ovisok tudva, hogy sokuknak a szülei is részt vállaltak a termesztésben. A gyerekek szívesen ízlelgetik a mézédes sütőtököt, és mindig kerül zöldpaprika az uzsonnára. Tanítjuk, hogy a zöldség egészségesebb, mint a chips, a cukor és a kóla. Fontosnak tartjuk, hogy kóstoljuk meg a számunkra esetleg új, még ismeretlen ételeket is a változatosabb és egészségesebb étkezés kialakítása érdekében. Sokan szeretik már a rakott zöldbabot, a főzelékeket, és szívesen rágcsálják a nyers répát. A közmunka programnak köszönhetően több gyümölcs és tejtermék kerül a gyermekek elé, mert a helyben megtermelt zöldségekért nem kellett fizetni, így ezt az összeget más minőségi termékek megvásárlására tudjuk fordítani.

 

 

Reméljük, hogy a gyerekek megtanulják és megszeretik az egészséges táplálkozást, és ennek segítségével egészséges, erős felnőttekké válnak majd!