Nyári napközi 2017

A szülők és a gyermekek részéről is érkezett igény 2017-ben is a nyári napközi megszervezésére, ennek megfelelően ebben az évben a szünidei nyári napközit augusztus 7-e és 11-e között rendeztük meg a Királyegyháza Felvirágoztatásért Közalapítvány és Királyegyháza önkormányzatának támogatásával.

A napköziben a foglalkozásokat Hollósi Mercédesz és Szabó Zsófi tartották. Idén is egy hetes volt a napközi, mindennap színes programokkal vártuk az ide érkező gyerekeket. Ezúttal újdonságnak számított, hogy nemcsak királyegyházai gyerekek jöhettek a napközibe, hanem a társtelepüléseken élő királyegyházai általános iskolások is részt vehettek a programokban. Összesen 23 fő, 7-15 éves gyerek vett rész a programokban.

A nyári napközi első napján hétfőn a kultúrházban kulturális vetélkedőt tartottunk, ahol a kicsik és a kicsit nagyobbak különféle kvíz, activity, illetve memória feladatokban mérhették össze tudásukat. A gyerekek szemlátomást jól szórakoztak, az activity feladat volt talán a legszórakoztatóbb. Nem csak a nyertes csapat, hanem természetesen a többiek is kisebb ajándékokat: csokit, cukrokat, nyalókákat kaptak az eredményes részvételért. A nap végén minden gyermek kapott pizzát és üdítőt ebédre. Ezúton szeretnénk megköszönni a Mozdulj Magadért Egyesület (MAG) elnökének, Hollósi Richárdnak, hogy a vetélkedőt megszervezte és lebonyolította.

A keddi napunk a mozis nap volt. A gyerekeket Pécsi Plázába vittük moziba.  Mindenki nagy örömére a Gru 3 című mesét néztük meg. Délelőtt 10.30-kor kezdődött az előadás, a film előtt a Közalapítvány támogatásával minden gyereket meghívtunk egy sajtburger menüre. A film végén öröm volt látni, hogy a gyerekek maguk között milyen örömmel beszéltek a meséről, hogy mennyire tetszett nekik.

Szerdán a barcsi strandra látogattunk. Azt hiszem minden gyermeknek ez volt a kedvenc napja. Ezen a napon 10 órától 15 óráig a strandon voltunk.  Az ebédről most is mi gondoskodtunk, minden gyermek kapott szendvicset, üdítőt és egy kis piskótaszeletet. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nagyon szép napos időnk volt egész nap. A gyerekek csak a kinti medencéket használhatták, de ahogy a képeken is látszik, mindenki nagyon jól érezte magát, szinte ki sem akartak szállni a vízből. Vízipisztolyoztak, labdáztak, búvárkodtak. 15.00 órakor indultunk haza a különbusszal. A buszon már nem volt akkora hangzavar, mint a vízben, mindenki elfáradt a nap végére.

Csütörtökön az iskola melletti füves területre szerveztünk programot. Külön köszönjük a Keczeli családnak, hogy biztosították nekünk a lovaikat, és egész nap lovagoltatták a gyerekeket. Miközben az egyik csoport lovagolt, a többiek vagy szalonnát sütöttek, vagy az előre elkészített gipszből készült lovakat festették, díszítették ki.  Ez a nap is nagyon tartalmasan telt.

Az utolsó napon a hetet egy ügyességi csapatvetélkedővel zártuk le. Itt is köszönetet kell mondanom a MAG tagjainak és Hollósi Richárdnak a szervezésért és a lebonyolításért. A vetélkedőn a gyerekeket előre csapatokba osztottuk, és kezdődhetett a verseny. Volt itt mindenféle játék, a medencés lett a nagy kedvence mindenkinek. A gyerekeket a nap végén pizzával vendégeltük meg.

Mind a szülőktől, mind a gyerekektől kapott visszajelzések alapján összességében elmondható, hogy nagyon jól érezték magukat a résztvevők, és nagyon sok élménnyel lettek gazdagabbak.

Végül szeretnék köszönetet mondani Kozmáné Varga Veronikának, Kozma Ákosnak, Hollósi Tündének és Fata Gábornénak, hogy a programok megvalósításában a segítségünkre voltak.

További részletek a Galériában.