Polgárőrök kirándulása 2017

A Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület az idei évben Faddon a Volent-öbölben, a DK Panzióban töltött el két kellemes napot.

Szerencsére az időjárás kedvezett a szabadtéri strandoláshoz, de a panzió szolgáltatásait is igénybe tudtuk venni, többek között a Hidro-barlangot. Nagyon jól sikerült a csocsó verseny is a fiatalok körében, de a környéket is bejárhattuk, kerékpárral és gyalog mindenki fel tudta deríteni a táj szépségeit! Voltak, akik horgásztak a stégről, csónakból, mások a horgászokat biztatták.

          

                                                 

Érdekesség: Tolna megye legnagyobb horgászvize a fadd-dombori holtág. A 220 hektáros terület elsősorban óriásharcsáiról híres, Kuperczkó István faddi horgász sokáig tartotta az Európa- illetve a magyar rekordot az 1986. június 26-án fogott 95 kiló 80 dekás szürkeharcsájával, az elmúlt időszak legnagyobb fogása pedig Dobó Szabolcs nevéhez fűződik, zsákmánya 76 kilós harcsa volt.

Persze nem csak a halakról szólt a kirándulásunk, sétáltunk, fagyiztunk, jókat beszélgettünk, csocsóztunk, este pedig szalonnát sütöttünk. Az ételek bőségesek, nagyon ízletesek, a panzió dolgozói pedig nagyon segítőkészek és udvariasak voltak. Olyanok voltunk, mint egy nagy család!

Az egyik esemény a másikat követte. Leírhatatlanul nagy volt az öröm látni, hogy mindenki jól érezte magát, és azt is jó szemmel néztem, hogy ezeknek az eseményeknek köszönhetően nagyon aktívak a polgárőr egyesületünk tagjai.

Köszönöm minden egyes polgárőrömnek a kitartó, áldozatkész munkáját, a hozzátartozóknak a megértésüket és a támogatásukat.

Külön köszönöm a Királyegyháza Felvirágoztatás Közalapítvány Kuratóriumának, Grím Ferenc Polgármester Úrnak és a Képviselő-testület tagjainak az anyagi támogatást a kirándulás megvalósításához.