Gyermekeink a Balaton partján

A 2016-os szünidőben július 11. és 17. között nyaralhattak a királyegyházai iskolások Balatonmáriafürdőn a Dél-Zselici Települések Szövetségének gyermektáborában. Nagy örömünkre az elmúlt évekhez képest sokkal többen jelentkeztek a lehetőségre, ami talán annak is köszönhető, hogy a 22.000 forintos táborozási költségből Királyegyháza Önkormányzata az elmúlt évek gyakorlatához híven idén is felvállalt fejenként 12.000 forintot, ezzel is könnyítendő a szülők terheit.

Továbbá a Közalapítvány Kuratóriuma a tanév második felére meghirdetett tanulmányi verseny eredményeként azon 21 gyermek részére, akik kitűnő tanulmányi eredményt értek el, vagy a félévi eredményükhöz képest a legtöbbet javítottak a tanulmányi átlagukon a tanév végére, felvállalta a fennmaradó 10.000 forintot, így ezek a tanulók – megdolgoztak érte – ingyenesen táborozhattak. A vágányzár és a nagy létszám – 46 tanuló – miatt úgy határoztunk, hogy bérelt autóbusszal szállítjuk a gyermekeket, ennek költségeihez kértünk hozzájárulást, mely a teljes költségnek körülbelül egyharmadát fedezte. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a támogatás során – ahogy az minden más esetben is lenni szokott – sem az Önkormányzat, sem a Közalapítvány nem  tett különbséget a helyi és a bejáró tanulók között, abban mindannyian egyformán részesültek.

   

   

A gyerekeket két tanár: Pintér Tibor és Kovács Zoltán kísérte, vigyázta és szórakoztatta, ha az időjárás épp nem engedte a szabad fürdőzést. Hegyes Éva, immár nyolcadik osztályos tanuló így emlékszik a táborozásra: „Nekem ez volt az első balatoni táborom. Remekül éreztem magam. A víz nagyon kellemes volt. A vetélkedőkön érdekes és jópofa feladatokkal láttak el a tanáraink minket. Ilyen volt a legmagasabb élő torony, vagy az, hogy öltözékkel és sminkkel varázsoljunk át a csapatból egy fiút lánnyá. Sok kedves gyereket ismertem meg a szentlászlói csoportból. A jó hosszú séta Balatonmáriafürdő központjába és Balatonfenyvesre, akkor kimerítő volt, ma már szép emlék.