Falunap 2017

Soha ennyi sztárvendég nem lépett még a királyegyházai falunapi rendezvény színpadára, mint az idei évben június 24-én, szombaton.

 

A fellépők számával egyenesen arányosan nagyszámú érdeklődő is érkezett kis falunkba, a közeli és távolabbi környékről hozzánk látogató vendégsereg legnagyobbrészt Nótár Mary előadására volt kíváncsi, de nagyon sokakat vonzott a nálunk immár másodszor szereplő Delta együttes műsora is. 

 

Az idei falunap szervezése éppen egy évvel ezelőtt, a tavalyi falunapon kezdődött az időpontok egyeztetésével, de a feladatok és a tennivalók egyre növekedtek és sűrűsödtek június 24-hez közeledve.

 

A hagyományokat őrizve lovas programmal indult a nap, de újdonságként ezúttal a Gyenis István által irányított Királyi Lovas Klub nem fogathajtást, hanem hátas hajtást hirdetett. A június 24-én tapasztalt rettenetes hőségben üdvözítőnek bizonyult ez a megoldás, a fogathajtás ugyanis túlságosan megterhelő lett volna állatnak, embernek egyaránt a nagy kánikulában. A hátas hajtás viszont nagyon jól sikerült, véleményem szerint nagy értéke volt, hogy sok lovassportot kedvelő fiatal bekapcsolódott, és nagyon szép eredményekkel teljesítették a versenyt. Az akadályhajtásban első helyezést ért el Betlehem Mónika, második lett Keczeli Balázs, harmadik pedig Gyenis Roland. A vadászhajtásban az első helyezést Keczeli Balázs érte el, a második Betlehem Mónika, a harmadik pedig Erős Kata lett. Gratulálunk a legjobbaknak és minden versenyzőnek, aki felkészült és állta a sarat, köszönjük a szervezőknek és az önkénteseknek, hogy ismét lehetőséget teremtettek egy kellemes délelőtt eltöltésére a lovak szerelmesei és minden érdeklődő részére.

 

A lovas programmal párhuzamosan, délelőtt az iskola és az óvoda udvarán változatos szórakozási lehetőségekkel várták a gyerekeket.

 

További részletek a Galériában.

 

A délelőtt során nem maradhatott el a mindig sikeres lángossütés, melyet ezúttal Tóth Józsefné és csapata vállalt fel, hogy az ebédig se maradjon éhesen senki a vendégeink közül. A gyerekek szórakoztatására Kovács László és Szabó Zsófia játékos, ügyességi vetélkedővel készült, a kisebbek az óvodaudvaron felállított légvárban ugrálással vezethették le a fölösleges energiáikat, és megpihenhettek az arcfestés és csillámtetoválás során a partivárban.

 

Sokan már kora reggel nekiálltak a főzőversenyre szánt finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez, sütöttek-főztek egész délelőtt, hogy a saslik, a pörkölt – vagy más húsétel – minél ízletesebb legyen, mire a zsűri tányérjára kerül. A főzőverseny minden résztvevője részesült kisebb ajándékban, de itt csak a legsikeresebb csapatokat említem: harmadik helyezést ért el Nincsevics Istvánné, Éva néni a nyugdíjasok csapatával, második legjobbnak ítélte a zsűri a HOHO csapat főztjét az első helyezést pedig a Kukták csapata érte el.

 

A rendezvényt a finom ebéd elfogyasztása után Grím Ferenc polgármester nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Beszédében felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy igyekezzenek minél inkább bekapcsolódni a közéletbe, vigyék tovább a jó és értékes hagyományainkat, és tanuljanak bele a közösség szervezésébe, irányításába. A nap talán legszebb pillanatai voltak, amikor Fata Gáborné, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke a Babaköszöntő során Királyegyháza legkisebb polgárait és családjaikat köszöntötte a hagyományos oklevéllel, a csokor virággal és tízezer forintos vásárlási utalvánnyal. Az év első felében nagy örömünkre már öt baba született Királyegyházán, de ebben az évben még decemberben ünnepeljük mindazokat, akik az év második felében születnek majd.

 

Az ünnepélyes megnyitó az óvodások verses összeállításával, majd a nyugdíjas klub énekkarának műsorával folytatódott, melynek során ismét főszerepet kaptak a férfiak, akik a szép női hangok után, a jóízű mulatós nótákkal pörgették fel a hangulatot.

 

Az iskolai Kisvirágok néptánccsoportot ezúttal is Tóth Réka tanárnő készítette fel: az autentikus stílusú, mégis vidám, játékos koreográfiák előadása során láthatóan a gyerekek is igen jól szórakoztak. Szintén láthatóan nagyon jól érezték magukat a színpadon a zumbacsoport tagjai, akik Szentgyörgyvári Balázs instruktor irányításával készültek nagyon lelkesen és nagy izgalommal. Új műfajt képviselt Varga Edina step aerobic oktató és csapata fellépők sorában.

 

A sajátjaink szereplése után egymást váltották Királyegyháza színpadán a meghívott sztárvendégek, akik színvonalas, népszerű programokkal szórakoztatták a megjelent nagyérdeműt. Először Szabó Ádám harmonikás érkezett, őt váltotta a színpadon a Tajtiboy együttes, majd érkezett Stubendek Katalin és Götz Attila, akik az operett slágerekkel a kicsit idősebbek kedvében jártak. Ismét a fiatalabb korosztálynak szerzett örömöt Josh, majd következett a nagy érdeklődésre számot tartó Nótár Mary, akinek fellépésére a legnagyobb számban voltak kíváncsiak a környékbeliek is. A Delta együttes jól ismert dalainak hallatán tetőfokára hágott a hangulat, és úgy is maradt egészen hajnali kettőig, ameddig Horváth László, Flipper biztosította a talpalávalót.

 

Köszönet a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Fata Gáborné által vezetett új Kuratóriumának a gondos előkészületekért, és a Falunap színvonalas lebonyolításáért, Királyegyháza Önkormányzatának és az önkéntes segítőknek a támogatásért és ez együttműködésért, segítségért, külön köszönet a Polgárőreinknek a rendezvény biztosításáért!