Tengerjáró iskolások

Királyegyháza Önkormányzatának támogatásával sikerült megvalósítanunk a 2017 júniusában végzős osztályommal az Adriai-tengerre tervezett kirándulásunkat.

Pedagógusi tevékenységeim során célom az, hogy a gyermekek egészséges, boldog felnőtté váljanak, akik megtalálják és megállják a helyüket az életben, és képesek lesznek felelősséget vállalni önmaguk és családjuk sorsáért. Mindig is fontosnak tartottam, hogy tanítványaimnak minél többet mutassak meg a minket körülvevő világból. Meggyőződésem, hogy a személyesen megélt élmények, tapasztalatok segítségével lehet a leghatékonyabb tudásállapot-változást elérni, azaz fejleszteni a világról alkotott képüket, véleményüket, és mindezek segítségével nyitott, tanulásra és alkalmazkodásra, vagyis boldogulásra képes emberekké nevelni őket. Abban a nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a helyi Önkormányzati Képviselőtestület a kötelező feladatokon jóval túlmenően vállal felelősséget és terheket a gyermekek nevelése érdekében, és minden lehetséges módon támogatja az iskola innovatív, mondhatni úttörő oktatási-nevelési folyamatait, jelentősen kiegészítve az állami szerepvállalást, ezzel is biztosítva az esélyegyenlőséget az előnyösebb (városi, nagyvárosi) körülmények között felnövekvő kortársaikhoz képest. Köszönet érte!

 

                  

 

Már nagyon régóta terveztük a horvátországi kirándulást, valójában ez volt az egyik álmunk, hogy eljuthassunk oda és meglássuk a tengert. Ezt az álmot sikerült is megvalósítani. Nagyon örültünk, amikor megláttuk a tengert, nagyon sok élményt szereztünk abban a pár napban. Voltak közös programok, például: elmentünk Zadarba a víziorgonához és megnéztük a naplementét. Nagyon sokat fürödtünk (strandoltunk) a tengerben, láttunk tengeri csillagot, rákot, kagylókat és még sok érdekes dolgot!  Az erkélyünk pont a tengerre nézett, csodálatos volt a kilátás.  Köszönjük osztályfőnökünknek: Timi néninek, nélküle nem sikerült volna eljutnunk Horvátországba.‎” – Pásztler Bianka.