Katasztrófavédelmi verseny

2017. április 4-én a Királyegyházai Általános Iskola tanulói is részt vett a Szigetváron megrendezésre került katasztrófavédelmi versenyen.

 

A hetedik osztályból rajtam kívül Trenka Sándor Dániel vett részt, valamint a hatodikosok közül Tóth Dániel és Blum Krisztofer Zsigmond. Reggel, amint megérkezett a busz, reggelizni mentünk, majd a királyegyházi falubusszal mentünk a szigetvári tűzoltó állomásra. Ott meghallgattuk a nyitóbeszédet, majd sorszámot húztunk, ami alapján elindultunk körbe az állomásokon. Az elején elmondták, hogy a sziréna hangja fogja jelenteni a feladat végét. Eléggé váratlanul ért bennünket, hogy nemcsak katasztrófavédelemmel kapcsolatban voltak feladatok, hanem elsősegélynyújtás, valamint KRESZ is, amit egyikünk sem ismert annyira. De ennek ellenére megbirkóztunk a feladattal. Nekem a kedvenc feladatom az volt, amikor nyúlgátat kellett építenünk, valamint az, amikor a tömlőt kellett gurítani.

       

   

A gátnál beosztottuk a feladatokat, hogy ki mit csináljon. Először a többiek hozták nekem a zsákokat, amiket elhelyeztünk a követelmények szerint. Három zsák magas volt, az alsó kettő hét zsák hosszú, legfelül pedig öt hossznyi volt. Majd mikor elég homokzsák került a helyszínre, akkor mindenki megpróbálta minél gyorsabban felépíteni a gátat. A tömlőgurítást hiába gyakoroltuk, egyikünknek sem ment valami jól, ennek ellenére nagyon tetszett. Miután befejeződtek a feladatok, izgatottan vártuk az eredményhirdetést, hiszen kíváncsiak voltunk, hogy hányadik helyen végeztünk. Megvártuk, amíg elvégezték a sorrend kialakítását, kiderült, hogy hatodikak lettünk, amiért én egy kicsit csalódott voltam. Ennek ellenére rengeteg élménnyel és némi tapasztalattal is gazdagodtam.