Homokháti Hungária Kupa

Húsz ország közel ezerkétszáz versenyzője között indultunk a Homokháti Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen. A Hungária Kupa augusztus 17-én kezdődött. Mórahalmon volt a szálláshelyünk, első nap a verseny a kisszállási erdőben volt.

Délelőtt 10 órakor volt a rajt. Este Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban különféle bemutatók, színpadi előadások voltak. Nyolc órakor eredményhirdetés, utána pedig diszkó volt minden este. A második napon ugyanott volt a verseny, Kisszálláson, csakhogy aznap megdöntöttük az „Ölelj meg egy fát!” rekordot. A harmadik nap Mórahalmon, a városban a negyedik nap pedig Ásotthalmon volt a verseny. Este ugrókötél showt láthattunk meg tűzzsonglőröket, majd nosztalgia bál várt ránk. Délutánonként kisebb versenyekre lehetett benevezni, amire persze különdíjak jártak. Ötödik nap a verseny után volt az eredményhirdetés, amin a Papa 2. én pedig a húszból 13. helyezett lettem. Ezután autóval, busszal és vonattal utaztunk haza. Nagyon jól éreztem magam. Sok mindent láttam és tanultam. Jártam Szegeden, és sok embert ismertem meg. Összebarátkoztam két osztrák lánnyal, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot. A Papa is megismerkedett egy finn párral, akik innen rögtön indultak tovább egy másik versenyre, Romániába.

Ezután rendszeresen edzeni fogok, mert nagyon megtetszett ez a sport. A tájfutásban nemcsak futni kell tudni, hanem gyorsan fel kell ismerni a leggyorsabb útvonalat, térkép és iránytű segítségével meghatározott helyeken elhelyezett pontokat kell meghatározott sorrendben érinteni, és természetesen mielőbb bejutni a célba. Ez a sport éppúgy fejleszti a figyelemkoncentrációt, tájékozódási készséget, gondolkodást, mint az erőnlétet, edzettséget, a kitartást és a gyorsaságot. Szívből ajánlom mindenkinek.