Kalandos kirándulás

2013. június 16-án a Királyi Lovas Klub felkerekedett, hogy ellátogasson Csórra egy "Extreme cowboy show" megtekintésére. Már három héttel a kirándulás előtt felvettem a szervezővel a kapcsolatot, aki igen kedves úriembernek tűnt. Azt mondta, szívesen látnak bennünket és megoldott lesz az ebédeltetésünk, több mindenből is választani lehet majd.

A műsor színvonaláról csak úgy áradozott, így azt gondoltam jó kis kirándulás lesz ez. Reggel a megbeszélt időben meg is érkezett értünk az autóbusz, és kis csapatunk 34 fővel elindult Csór irányába. Nem is volt semmi probléma egészen Siófokig, ahol a sofőr közölte, folyik a motorolaj. Félreálltunk a Tesco parkolónál, remélve, hogy el tudjuk hárítani a hibát. Tévedtünk, az egyik olajcső szétdurrant, így pár telefonálás után elindult értünk a pótbusz Pécsről, ami kb. másfél óra múlva meg is érkezett. A jó kis társaságnak köszönhetően jól elmulattuk az időt a 34 fokos melegben. Csórra déli 12 óra körül érkeztünk meg, és azt gondoltuk, már javában folyik a bemutató. De nem, azt mondták, csúsznak, mert a hivatalos EXCA bíró elaludt, így 13 órakor kezdenek. Gondoltam: ez is jól indul. Aztán megkezdték a versenyt, hát mit mondjak, nem szeretnék senkit és semmit minősíteni, de a sok beígért bemutató és a Cowboy show valahogy elmaradt. Amit ott láttunk, az meg sem közelítette ezt a fogalmat. A helyszínről, ahová érkeztünk, szintén jobb, ha nem írok. Aztán jött a hab a tortán, amikor közölték, hogy nem tudnak 35 főnek ételt biztosítani. Kiakadtam! Megkérdeztem, ugyan már miért kellett a telefonon keresztül fűt-fát ígérni, hogy konkrétan a semmiért utazzunk 175 kilométert. Értelmes választ erre nem kaptam. Kis csapatunk vidámsága itt már a tetőfokára hágott, ezért úgy döntöttünk, irányba vesszük a jó öreg Balatont. Délután 4 órára értünk Siófok-Szabadifürdőre.

Mivel ugye nem fürödni készültünk, ezért fürdőruha híján rövidnadrágban és pólóban vágtunk neki a hullámoknak. A hangulat fergeteges volt, miután egy vízi biciklit is bevetettünk a pancsikolásba. A közös vacsorára is sort kerítettünk egy kis étteremben, normális, kulturált körülmények között. Mindent összevetve: egy izgalmas, kalandos kirándulással lettünk gazdagabbak. Köszönöm szépen minden résztvevőnek, hiszen a megpróbáltatások ellenére is jól érezték magukat.

 

 

Köszönjük, hogy kirándulásunk költségeit „Az önkéntesség elterjesztése Királyegyháza községben és térségében” című projekt és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma is támogatta.