Építőipari Nívódíj

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházai Cementgyára Ipari és Energetikai Létesítmény kategóriában elnyerte a 2012-es évi Építőipari Nívódíjat. Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által évente megítélt kitüntetés az építőipari kivitelezések szervezésének, irányításának és a jó minőségű munkavégzésnek elismerése, amely tovább növeli a szakma megbecsülését.

 

A Nívódíj Tábla avató ünnepségére 2013. május 31-én került sor Királyegyházán. Az építtető Nostra Cement Kft. képviseletében Merkl István, a kivitelező STRABAG-MML Kft. képviseletében Vermesy Sándor és az Építőipari Mesterdíj Alapítvány képviseletében Kreszán Albert köszöntötte az ünneplőket. A tervezés és a megvalósítás során elvégzett kitűnő minőségű, kiemelkedő munkát a Bíráló Bizottság elnökhelyettese, Bálint Péter méltatta, valamint a közreműködő kiemelt alvállalkozóknak elismerő okleveleket adott át.

 

Európa egyik legmodernebb cementgyára 2011 júliusában kezdte meg működését, amely mind Európában, mind Magyarországon évtizedek óta az első ilyen jellegű beruházás. A STRABAG SE és a LAFARGE Csoport által közösen alapított holding tulajdonában lévő Királyegyházai Cementgyár zöldmezős beruházásként építészetileg látványos külső megjelenésével, újszerű épületeivel, különleges irodaépületével a hazai ipar méltó büszkesége. A legmodernebb, környezetbarát technológiát alkalmazó gyáregység hatékony energiagazdálkodást valósít meg. A gyár külső megjelenése és belső technikai kialakítása hangsúlyozza a LAFARGE és a STRABAG elkötelezettségét a környezet védelme, a magas minőség és az innováció mellett. A tervezés során fontos szempont volt az esztétikus, elegáns és ergonomikus megoldások alkalmazása is.

 

A LAFARGE cégcsoport magyarországi gyárában 130 főt foglalkoztat. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja partnerei és végfelhasználó igényeinek teljes körű kiszolgálása innovatív, kitűnő minőségű cementtermékekkel – mind ömlesztett, mind zsákos formában. A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére, a természeti erőforrások megőrzésére és a helyi közösségekkel való együttműködésre is.

A világ vezető építőipari-alapanyaggyártójaként a LAFARGE a világ 64 országában 65 000 munkavállalót foglalkoztat, a 2012-es évben a cégcsoport 15,8 milliárd € értékesítési forgalmat realizált. A cement, adalékanyagok és beton piacának egyik legfontosabb szereplőjeként innovatív megoldásain keresztül világszerte hozzájárul a városok épüléséhez, ezáltal a kompaktabb, tartósabb, szebb és élhetőbb lakhatási körülményekhez. Világelső kutatási központjának köszönhetően a LAFARGE prioritása az innováció, a fenntartható építkezések biztosítása és az építészeti kreativitás elősegítése. A LAFARGE Csoport a fenntartható fejlődésért végzett tevékenysége elismeréseként 2010-ben bekerült a nemzetközi Dow Jones Fenntarthatósági Mutató listájára.

 

További információ elérhető a www.lafarge.hu oldalon.