Kirándultak az óvodások

Boldog izgalommal várták a nagy napot az óvodások, hogy a Sasrétre kiránduljunk. Almamellékig vitt minket a busz, ahol sok érdekes látnivaló várt ránk. Először a Vasúti Múzeumot néztük meg, kipróbálhattuk a régi idők lovas vasúti kocsiját.

Ezután az igazi kisvasúton utaztunk fél órán át Sasrétig, megcsodálhattuk a táj szépségét, végre nézhettünk dombot, erdőt. Láttunk sok halastavat, halra várakozó kitartó horgászokat, őzikéket, madarakat. Bár az időjárás nem kedvezett utunk során, de ez cseppet sem szegte kedvünket. Sasrétre érve betértünk egy erdei iskolába, ahol jót ebédeltünk a hazaiból. Túravezetőnkkel kirándulni indultunk az erdőbe. Levélgyűjtő albumot kapott minden kisgyerek, amibe az erdőben található fákról gyűjthettünk egy-egy levelet. Megismertük a szilfát, a juharfát, tölgyet, szomorúfűzfát, megnéztük és megkóstoltuk az Almás-forrás vizét. A nap végére jól elfáradtunk, és élményekkel teli indulhattunk haza.

Alig pár nap elteltével Pécsre látogattunk az év közben tervezett állatkerti kirándulásra. Busszal utaztunk az állatkertbe, ahol lehetőségünk volt zoopedagógus vezetésével megismerkedni az ott élő vadállatokkal, háziállatokkal. Sok érdekes és hasznos információt tudtunk meg. Például azt, hogy Józsi, a majom megszökött, két hét múlva Orfűn találták meg. A vízilovakat Bálintnak és Ágnesnek hívták, a gyűrűsfarkú majmocskák csak a gyümölcsjoghurtot eszik meg, az ara papagáj ketrecében tekergőző siklót épp mi vettük észre, és így megmentettük a három papagájtojást. Egy jó kis erdőszéli ebéd után a Kisrétre vezető túraútvonalon indultunk kirándulni, figyelve a jelzéseket. Gyorsan telt el a nap, és megint csak fáradtan, élményekkel gazdagodva értünk vissza az óvodába, ahol az anyukák már vártak minket.

Köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának a támogatást, aminek segítségével mindezeket az élményeket megtapasztalhattuk, és így a kirándulásokért a szülőknek semmit nem kellett fizetniük.