Az Időseket köszöntöttük

2018. október 5-én tartottuk meg az Idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségünket. Az idősek napi programot a Királyegyháza Község Önkormányzata által elnyert EFOP-1.5.3-16-2017-00085 számú, Humán szolgáltatások fejlesztése a Szentlőrinci járásban című projekt keretén belül valósítottuk meg a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvánnyal együttműködve.

A szokásokhoz hűen idén is a falu 60 év feletti lakosai kerültek meghívásra, csaknem 200 meghívót küldtünk ki az időskorúak számára. Mivel nehezen mozgó személyek is el szerettek volna jönni a rendezvényre, ezért őket Kozma Ferenc a falubusszal a Civil Házba, az ünnepség helyszínére szállította.

   

       

A programok 14.15-kor kezdődtek az ünnepélyes megnyitó beszédekkel: előszőr Szabó Zsófi köszöntötte a megjelenteket, majd Palkó Ottó Alpolgármester Úr szavai után Hollósi Tünde, a Királyegyháza Felvirágoztatásért Közalapítvány kuratóriumi tagja mondta el a köszöntő beszédét. Ezt követően Soós Andrea körzeti ápoló Egészségkalauz című előadása következett.

Az előadásban szó volt az időskorú megbetegedések prevenciójáról, az egészséges életmód és étkezés fontosságáról. Ezután Egri József és Zalai Lídia dalénekesek szórakoztatták a megjelent vendégeinket. Operettrészleteket, örökzöld slágereket énekeltek az idősek nagy örömére. A produkciójuk nagy sikert aratott. Utánuk a királyegyházai óvodások műsora következett, majd a királyegyházai iskolások néptánccsoportja lépett a színpadra. A műsorok után jött a pihentető vacsora, ami ezúttal csirkeraguleves, töltött káposzta és sütemény volt. A vacsora után Imi zenész szolgáltatta a muzsikát, a hangulat nagyon jó volt.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítettek a rendezvény megvalósításában, és az Ünnepelteknek, akik jó szívvel elfogadták a meghívást!