Gyümölcsadomány a gyermekeknek

Közel 350.000 forint értékben osztottak szét gyümölcsöt a Királyegyházai Cementgyár munkavállalói Szentlőrinc, Királyegyháza és Bükkösd óvodáiban, általános iskoláiban, szeptemberben. A jótékonysági akció nem egyedüli, egy olyan sorozat első állomása, ahol a munkavállalók felajánlják juttatásaik egy részét a helyi közösségek javára.

Ami Neked természetes, az másnak ajándék címmel belső kampányt indítottunk munkatársaink részére. A sorozat első állomásaként az Egészség- és Munkavédelem jegyében a munkavállalóink a dolgozói juttatásként biztosított napi gyümölcsadagjaikat ajánlották fel és vitték el személyesen mindennap a helyi óvodákba vagy általános iskolákba.” – mondta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Összesen négy héten keresztül, harminc önkéntes kolléga, közel 350.000 Ft értéken osztott szét gyümölcsöt több mint ezer gyermek számára. A Királyegyházai Cementgyár ezzel olyan érzékeny témára hívta fel a figyelmet, mint a fejlődésben lévő kisiskolások napi rost- és vitaminbevitel szükséglete. Az óvodás és általános iskolás gyerekek meghatározó része ugyanis, kifejezetten olyan hátrányos helyzetű kistérségekben, mint az Ormánsághoz közel eső Szentlőrinc és környéke, nem jut hozzá a napi szükséges gyümölcsforráshoz, pedig ezek alapvető élelmiszerek a növekedéshez.

A kollégák mindig boldogan és büszkén vitték ki a gyümölcsöket a helyi óvodákba, általános iskolákba. Köztük voltak olyanok, akik munkaidejükön kívül, szabadnapjukon is csak azért eljöttek, hogy ebben a nemes feladatban részt tudjanak venni.” – mondta Zadravecz Zsófia, értékesítési- és marketing igazgató.

A munkavállalóknak meghirdetett kampányt tervezetten további akciók követik még az idei évben, illetve a jövő év elején is. A helyi problémákra érzékeny LAFARGE Cement Magyarország Kft-nek nem ez az első, helyi problémákra figyelmet felhívó akciója. Több mint hét éves üzemelése alatt aktív részvételével többek között olyan helyi ügyeket támogatott, mint az általános iskolások közösségfejlesztését szolgáló Mural Painting, kórházak gyermekosztályainak, játszóterének rendbetétele, futóverseny szervezése. 2018-ban indította el a LAFARGE Közösségi Programot is, amely által még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a helyi kezdeményezések megvalósítására is. Sokéves tevékenységével már 2013-ban CSR Hungary-díjjal ismerték el a területen végzett tevékenységét.

.
.