Osztályok harca 2018

Esős, szomorú időjárással fogadta a természet a 2018/2019-es tanév első napját, így Királyegyházai Általános Iskolában a tanévnyitó ünnepélyt ezúttal a földszinti aulában tartottuk, ahol sok szeretettel fogadtuk, s köszöntöttük a kis elsősöket, iskolánk új polgárait.

Palkó Ottó tagintézmény-vezető hosszasan sorolta, hány különböző Európai Unió általi és hazai finanszírozású nyertes pályázatot valósítunk ebben az új tanévben is annak érdekében, hogy tanítványainkat minél színesebb és hatékonyabb tanítási-tanulási folyamatokba tudjuk bevonni. Számos témanapot, témahetet, szakkört, sok érdekes programot, erdei iskolát, kirándulásokat és nagyon komoly, a Pécsi Szakképzési Centrummal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett pályaorientációs programot szervezünk az élmény alapú és céltudatos tanítás, tanulás érdekében.

   

   

A tanév első napját azonban – a kötelező feladatokon túl – szerettük volna minél vidámabban eltölteni, ezért kértük ismét a Mozdulj Magadért Egyesület vezetőjének, Hollósi Richárdnak a segítségét, aki egyesületi társai, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. önkéntesei és a pedagógusok közreműködésével ismét sok játékos, ügyességi és szellemi vetélkedővel sietett előmozdítani a tanulók ráhangolódását az iskolába járásra.

Az osztályok megmérették magukat különböző csapatversenyszámokban, melyekben szükség volt ügyességre, együttműködésre, szellemi frissességre, logikus gondolkodásra és gyorsaságra is. A találkozás örömét, a jókedvünket az időjárás sem rontotta el, így nagyon jó hangulatban töltöttük együtt a délutánt is. Az alsósok versenyét a negyedik, a felsősökét a hatodik osztály nyerte meg, de mindenki kapott ajándékot a Mozdulj Magadért Egyesülettől: egy-egy fehér pólót, melynek hátán az iskolánk fotóját láthatjuk.

Köszönjük a gyerekek nevében is minden kedves Szülőnek, segítőnek ezt a kedves, kellemes tanévkezdő napot, programot!