Könyv készül Királyegyházáról

Kedves Olvasóink segítségét kérjük egy Királyegyházáról szóló helytörténeti könyv létrehozásában. A kiadvány a 2018. július 1-jén induló EFOP-3.7.3-16 számú, Ismeretterjesztés és kompetenciafejlesztés a királyegyházai körjegyzőségi területen című, az Európai Unió által támogatott projekt keretében valósul meg.

 

A levéltári kutatás folyamatban van, viszont a könyv egyes fejezeteivel kapcsolatban segítséget szeretnénk kérni annak érdekében, hogy az a lehető legszínvonalasabb és a település szempontjából minél személyesebb legyen.

 

Keresünk olyan helyi vagy elszármazott lakost, aki rendelkezhet a település történetével kapcsolatos írásos dokumentációval; aki rendelkezésre bocsátaná a településhez kötődő régi fotóit (régi térképek, régi fotók a közösségről, csoportoktól, épületekről) digitalizálásra, és engedélyezi, hogy bekerüljenek a könyvbe (természetesen a személyes dokumentumok és fotók kezelése kiemelt figyelmet kap, mindent épségben visszajuttatunk a tulajdonosoknak); aki helyben élő kézműves; aki ismer és a rendelkezésünkre tud bocsátani a gasztronómiai fejezethez jellegzetes hétköznapi és ünnepi ételrecepteket, esetleg adott esetben el is tudja készíteni az ételt.

 

Kérjük, jelezzék, ha ismernek olyan személyt – vagy meg tudják adni az elérhetőségeit olyan lakosnak – akiről tudják, hogy segítségünkre lehetne!

 

Keresünk olyan lelkes és lelkiismeretes segítőt is, aki fentiek begyűjtésében szívesen közreműködne!

 

Az információkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén szeretettel várjuk: Szabó Zsófia: 20/327-00-54; Laczovics Éva: 20/576-75-25; Konyári Tímea: 30/268-98-23, illetve a timea.konyari@gmail.com e-mail címen.