Tökfaragó- és rétesnap

2015. november 7-én, szombaton először szerveztünk tökfaragó- és rétesnapot. A délután folyamán minden korosztály képviseltette magát a kultúrházban. A kisebbek és kicsit nagyobbak tököket faragtak, illetve befőttes üvegekből készítettek nagyon szép lámpásokat, amelyeket a november 11-i Márton napi felvonuláshoz használtak.

Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan eljöttek a délután folyamán a kultúrházba. A kifaragott tökökkel díszítették az óvodai és az iskolai udvart Márton nap estéjén.  Köszönetet szeretnénk mondani Hollósi Mercédesz tanítónőnek, Hollósi Jánosné, Ili néninek és Kozma Ferencnek, hogy segítettek a gyerekeknek a tökök kifaragásában és ötletekkel látták el őket.

       

   

Mindeközben a Nyugdíjas Klub tagjai és a felnőttek házi rétest készítettek. Az idősebbek kézzel nyújtották a rétest, mindez nagy munka volt. A rétesekhez házi túrót illetve házi meggybefőttet használtak. A réteseket a kultúrházban készítették el és a konyhán sütötték ki a közel 100 adag süteményt. Készült túrós-mazsolás, meggyes-grízes és túrós rétes. Minden résztvevőt megkínáltunk, és egytől-egyig mindeknek nagyon ízlett. Reméljük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát a délután folyamán, és jövőre is megrendezésre kerül majd a tökfaragó- és rétessütő nap. Köszönetet szeretnék mondani a Közalapítványnak az anyagi segítségért, és hogy az ötletünk mellé álltak, illetve Kósáné Toplak Évának és mindenkinek, aki segített valamilyen formában.