Majális Kupa 2019

A minden évben elmaradhatatlan Majális Kupa az idén április 27-én volt a királyegyházai futballpályán. Ezúttal is sok csapat jelentkezett a barátságos meccsekre Királyegyházáról, a közvetlen szomszédságainkból és kicsit távolabbról is.

A csapatok közül néhányan egészen érdekes fantázianevet választottak: Király Pub, Brazilok, Selta Vigo, Sumony, Mag, Rizgrimm, Magyarmecske, Gyöngyfa, Vitathatatlan, Dream team, Joker. Két pályán folytak a mérkőzések egész nap, míg végül az alábbi eredmény született:

1. Dream team, 2. Király Pub, 3. Vitathatatlan. Gólkirály lett Csomós László, a Kiraly Pub játékosa. A legjobb kapusnak járó címet Benked Roland, a Dream team játékosa nyerte el.

A szervezők azonban gondoltak a futballkedvelők családtagjaira és azokra is, akik nem a foci kedvéért szerettek volna kimenni kicsit a szabadba majálisozni. A legkisebbek részére a légvár, a nagyobbacskáknak a kisvonat volt leginkább kedvükre való. A résztvevőket a helyszínen bográcsban főtt ebéddel látták vendégül, a vendégek a szomjukat is olthatták a pálya melletti büfében.

       

   

Az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket ezen a szombaton, de legalább már nem esett és nem volt vihar, így a hűvös idő ellenére sokan kimerészkedtek családi- vagy baráti körben eltölteni a napot. A kisebb-nagyobb közösségek jól elbeszélgettek, a gyerekekkel játszottak, vagy nézték a meccseket és szurkoltak a csapataiknak.

A Majális Kupát ebben az évben is Fata Gábor, a Királyegyháza SE elnöke szervezte. A rendezvényt a támogatta, a vendéglátást biztosította Királyegyháza Község Önkormányzata és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány. A gyermekeknek szóló programokat, játékokat a Közalapítvány Kuratóriuma szervezte.