Falunap 2019

Nemcsak az időjárás, a programok sora is igen változatosnak bizonyult az idei királyegyházai falunapi rendezvényen 2019. július 13-án, szombaton. A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma egész napra szóló időtöltést biztosított a helyi és vendégségbe érkező családok számára.

Különösen nagy figyelmet szántak a kisgyermekes családokra, akiknek védőnői tanácsadással kedveskedtek az egészségügyi sátorban, de az előadás meghallgatásán kívül lehetőség volt vérnyomásmérésre, a vércukorszint ellenőrzésére és ételkóstolásra is. A védőnői tanácsadás, a dietetikus- és egészségügyi sátor és az előadás aza EFOP 1.5.3-16-2017-00085 humán szolgáltatások fejlesztése a Szentlőrinci Járásban című pályázatból valósult meg.

A gyermekek szórakoztatására volt itt: óriáslégvár, mesekörhinta, csillámtetoválás, arcfestés és lufihajtogatás is, de a felnőttek körében is sikert aratott a 3D forgó.

           

           

           

A hagyományokat tartva ezúttal is délelőtt lángossal, délben pedig ebéddel kínáltunk minden kedves érdeklődőt. A 15. falunapunk ünnepélyes megnyitóján Palkó Ottó alpolgármester főhajtással emlékezett az elhunyt Grim Ferenc polgármesterre, majd a Fata Gáborné és Hollósi Tünde köszöntötték a falu legkisebb polgárait. Ismét kedves műsorral készültek az óvodások Grimné Hunyadvári Éva irányításával, és nagy sikerrel szerepeltek a nyugdíjas énekkar tagjai dr. Máthé Győzőné, Erzsi néni vezetésével. A Zumbacsoport fergeteges tánca után színpadra lépett a Kaposvári Megarox Társulata, a Tajtiboy és a Suhancok együttes.

Az est további részében fellépett még Bódi Csabi, majd Horváth László Flipper zenélt az utcabál alatt. A rendezvényt a Királyegyházai Polgárőrség biztosította Varga József vezetésével.

A falunapi rendezvényt támogatta: Királyegyháza Község Önkormányzata, Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Szentlőrinci Vállalkozók Egyesülete, Tudásalapú Társadalomért Alapítvány, Vajszlói Sütőipari Kft. és Kósa Dániel, KÓSÉP Építőipar, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és Daneszkó Kft.

A sokakat bevonzó Delta együttes koncertje előtt került sor a főzőverseny eredményhirdetésére, melyre nagyon sok csapat jelentkezett és készített változatos és nagyon ízletes csirkeételeket. Idén szakítva a hagyományokkal, nem a sertéshús, hanem a csirkehús vitte a prímet az egészséges és változatos ételek készítésére sarkallva a versenyzőket. A résztvevőkön nem fogott ki a feladat: volt, aki paprikásan, volt, aki grillezve készítette el a csirkemellet vagy csirkecombot, de nagyon finomra sikerült a cigánylecsó és a tejszínes, brokkolis csirke is. Az első helyezett Hofi csapat Moharos Géza vezetésével kétféleképpen is sütött-főzött, pörköltet és grillcsirkét is készített. Második lett a királyegyházai női kézilabdacsapat, harmadik pedig a Lecsó Team főztje. A helyezettek értékes konyhai eszközöket, edényt, kisgépet, mérleget kaptak, de minden résztvevő csapatot jutalmaztunk apró ajándékkal és emléklappal.

A Delta a várakozásnak megfelelően elkápráztatta a közönséget, fergeteges hangulatot varázsolt a rendezvénysátorba, ahol mindenki nagyon jól szórakozott, együtt énekelt, táncolt a fellépőkkel. A szervezők ezúttal is bíznak benne, hogy minden helyi és meghívott vendég jól érezte magát a falunapon!