Élménybeszámoló

A Királyegyházai Általános Iskola hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanulói 2019. április 30-án Orfűre, erdei iskolába utaztak.

Indulás előtt még az iskolában megreggeliztünk és 10.00 órakor elindultunk. Nem a szállásra mentünk először, hanem a Medvehagymaházba. Nagyon jó volt, lehetett palackból teknőst csinálni. Voltak interaktív játékok, madárhangokat lehetett hallgatni, és elmesélték a kövek történetét. Egy kisebb csoportban elmentünk sétálni a tó körül. 14.00 órakor elindultuk a szállásra, volt, aki gyalog, volt, aki busszal ment.

Odaértünk, lepakoltunk a buszról és szobákat osztottak, felhúztuk az ágyneműket kipakoltunk és rögtön foglalkozáson vettünk részt. A hetedik osztály Réka nénivel volt, átbeszéltük a London témakört. Este hat óra körül vacsoráztunk, gulyáslevest és nagyon finom palacsintát kaptunk. Mindenki elment a szobájába. Nem sokkal később a fiúk átjöttek, játszottunk beszélgettünk. Este kilenckor elindultunk az éjszakai túrára, ami elég izgalmas volt. A talaj sáros, csúszós, gallyas volt, és egy helyen egy kisebb vadat is elriasztottunk a nagy zajjal. Amikor hazaértünk, lefürödtünk, beszélgettünk kicsit és aludtunk.

   

Másnap reggel hétkor felkeltünk, elkészültünk és mentünk reggelizni. Reggeli után kicsit pihenhettünk még. Kilenc órától foglalkozások voltak, mi az egyik foglalkozáson Endre bácsival egy plakátot készítettünk a szelektív hulladékgyűjtésről. Pihentünk kicsit, ebédeltünk és körülbelül egy órát sétálhattunk, mire odaértünk a malomhoz. Papírt lehetett meríteni, nagyon izgalmas volt. Megvolt a papírmerítés, és ismét gyalogoltunk a szállásig. Hazaértünk, pihentünk, majd ismét finom vacsorát kaptunk. Vacsora után ország-várost játszottunk, nagyon izgalmas és szórakoztató volt. Amikor vége lett a játéknak, mindenki elment a saját szobájába, letusoltunk és aludtunk. Másnap ismét hétkor elmentünk egy finomat reggelizni. A reggeli mindig svédasztalos volt, így mindenki válogathatott kedvére, és annyit ettünk, amennyit csak akartunk, volt, aki nagyon sokat evett. Délelőtt Cili nénivel társasjátékot játszottunk, Timi nénivel meg olvastunk, nagyon kellemes és jó volt a szabadban, a napon olvasni. Délelőtt 11.00 órakor elindultunk gyalog sárkányhajózni, bár először kicsit félreinformáltak minket, végül mégis odaértünk. Nagyon jó volt a vízen lenni, és az is kiderült, hogy nem könnyű egyszerre evezni. Utána hazasétáltunk. Miután hazaértünk, hosszabb pihenőidő volt, átmentünk egymás szobájába, játszottunk beszélgettünk. Elmentünk vacsorázni és utána a Fele sem igaz nevű játékkal játszottunk közösen, izgalmas és vicces volt. Az a része tetszett, mikor annyira butaságot kellett olvasni, hogy a tanárok annyira nevettek, hogy már sírtak. Vége lett a játéknak, letusoltunk és aludtunk.

Utolsó nap kicsit mi a lányokkal elaludtunk. Elmentünk reggelizni, elkészültünk, összesöpörtünk, bepakoltunk a bőröndökbe, utazótáskákba és elindultunk haza. Szerintem senki nem akart hazamenni, annyira jó volt. Remélem, jövőre is megyünk!