Elkezdődtek a szakköri foglalkozások

A Sportszakkör tagjai aktívan érdeklődnek a testmozgás iránt, rendszeres látogatói a Királyegyházán működő edzőteremnek. Céljuk az egészségük megőrzése, aktivitásuk javítása és a közösségi életben való részvétel.

A szakkör célja a tagok ismereteinek bővítése és további sportolási lehetőségek megismertetése. A sportszakkör második alkalmára közös kerti partira invitáltuk a szakkör résztvevőit. A Király Gym melletti területet használtuk a sütögetéshez és a hamburgerek elkészítéséhez. Miközben készültek a húspogácsák, megtudhattuk pontosan, miért is jó ezt fogyasztani annak, aki testmozgással foglalkozik, és céljai között szerepel némi izomtömegnövelés. A marhahús a vas mellett kiemelkedő foszforforrás, ami a csontjaink és a fogaink alapvető tápanyaga, de nagy mennyiségben tartalmaz B12 vitamint és cinket is, remek fehérjeforrás. A B-vitamin elősegíti az ételekből történő energiafelvételt, ráadásul a vassal együtt segít megelőzni a vérzékenységet. A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez, a betegségek megelőzéséhez. Kifejezetten hangulatos lett a kerti sütögetés, mindenki jóllakott és jól is szórakozott, közelebbről megismerkedtek a szakkörtagok a marhahússal és annak tulajdonságaival, hasznosságával.

Az Ismeretbővítés az egészséges életmódról tanfolyam második alkalmával a nyár közkedvelt és egyik legegészségesebb ételét készítették el a szakkörtagok, a lecsót. A szezonális zöldségek és gyümölcsök választása mindig jó, ha az ember finom és tápanyagban gazdag ételt szeretne fogyasztani. A lecsó mellé készült hűsítő limonádé és a hagyományostól eltérő „reform” kenyér gluténmentes lisztkeverékből. Jó alkalom volt arra is, hogy a résztvevők egymás között megbeszéljék saját lecsó receptjeiket A limonádé hozzáadott gyömbérrel, lime-mal és citrommal készült, illetve egyik szakkörtag otthonról hozott mentával ízesítette. A nyári melegben nagyon fontos a kellő folyadékpótlás, sokan nem fordítanak erre kellő figyelmet, viszont ez egy remek elkészítési mód és feldobja a hagyományos citromos vizet, így többen szívesen fogyasztják, jó ötlet arra, hogy az ember több folyadékot fogyasszon. A limonádét cukor helyett xilittel fogyasztották, így lehetőség adódott többek számára megismerni ezt az ízesítőt. A paradicsom és paprika jótékony hatásairól a nap folyamán olvasgathattak, készült néhány ismertető ezekről. Az elmondottak szerint remek alkalom volt, jó lehetőség újfajta ízek kipróbálására, mint a xilit és a reform kenyerek kóstolása, illetve a közösségi összejövetelre. Hasznos információkkal gazdagodtak, jó ittak, ettek és beszélgettek.