Húsvéti készülődés a Kultúrházban

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány ünnepekhez kapcsolódóan megszervezett tematikus kézműves foglalkozásait is támogatjuk az iskolában megvalósuló EFOP-3.3.2-16-2016-00051 számú Királyegyháza község a köznevelés eredményességéért és a szociokulturális esélyegyenlőségért című nyertes pályázatból.

Királyegyházán van hagyománya az ünnepek előtti közösségi készülődéseknek, ebben a tevékenységben szorosan együttműködnek az iskolával a helyi civil szervezetek: Közalapítvány, Polgárőrség, Nyugdíjas és Lovas Klub, Mozdulj Magadért Egyesület és minden civil közösség tagjai. Szeretnénk megőrizni ennek a hagyománynak az értékeit, a hozzáértő pedagógusok irányító szerepét, és még tovább szeretnénk fejleszteni az együttműködést.

A kézműves foglalkozások során elkészített díszeket, tárgyakat a családok, gyerekek hazavihetik otthonaikba, hogy ezzel hozzájáruljunk az érzelmi fejlesztésükhöz, az összetartozás élményével a pozitív pszichés állapot erősítéséhez, a mentális „jól lét” érzésének kialakításához; a társadalomba, helyi közösségbe való beilleszkedés és aktív együttműködés elősegítése érdekében.

       

   

2018. március 24-én, szombaton rendeztük meg a hagyományos húsvéti kézművesházat a Kultúrházban.  A program Hollósi Mercédesz tanítónő irányításával délelőtt 9.00 órakor kezdődött és 11.00 óráig tartott. A délelőtt folyamán lehetőség volt többféle húsvéti dekoráció elkészítésére. Hollósi Mercédesz és Hollósiné Ili néni segítségével készíthettünk ajtó- és ablakdíszeket, húsvéti kosárkákat, decoupage technikával készült tojásokat, illetve bolyhos fonalnyuszit.

Köszönetet szeretnék mondani Plaki Jánosné Erzsi néninek és munkatársainak, amiért az ablakdísz alapanyagához megszedték nekünk a vesszőket és Hollósi Jánosné Ili néninek, hogy eljött segíteni a vesszőket meghajtogatni.

Ezúttal is megvendégeltük a kreatív kezeket teával és kaláccsal. Öröm volt látni, hogy szinte minden korosztályból jelen voltak az érdeklődők a délelőtt folyamán.