Elit klubban a Királyegyházai Cementgyár

A kiemelkedő munkavédelmi eredményeinek köszönhetően a Királyegyházai Cementgyár a LAFARGE Közép-Európai Klaszter tagjaként testvérgyáraival együttesen belépést nyert a LAFARGE nemzetközi Munkavédelmi Kiválóságok Klubjába. Az elismerést többek között a megnyitás óta összesített helyszíni elsősegély, illetve orvosi ellátást igénylő esetek alacsony száma alapján nyerte el.

Az eredmény elérésében nem elhanyagolható az a tény sem, hogy már közel 800 nap telt el a gyárban úgy, hogy munkaidő kiesést okozó baleset nem történt. Ez kiemelkedő teljesítmény, hiszen ebben a tekintetben leginkább csak olyan gyárak előzik meg a Királyegyházai Cementgyárat, amelyek már hosszú évek óta üzemelnek kirívó baleset nélkül.

Az elismerés még nagyobb figyelmet követel a munkavállalóktól, és a gyár területére belépő beszállítóktól, partnerektől, hogy továbbra is megőrizzék a LAFARGE családon, így a világ építőipari üzemei között kiválónak számító helyét.

Elindult a vasúti cementkiszállítás Királyegyházáról

Újabb lépéssel kíméli a környezetet a LAFARGE cementgyár. Nyár eleje óta a közúti szállítás egy részét kiváltva megindult a vasúti szállítás az ország keleti részébe, Debrecenbe.

A keleti töltőállomás egyedülálló, ugyanis Magyarországon nagyon kevés, speciálisan erre a célra kialakított és nyilvános, úgynevezett reléállomás létezik. Az állomás létrehozása a LAFARGE egyik debreceni partnerének a segítségével valósulhatott meg. A LAFARGE a debreceni töltőállomás segítségével hatékonyan és gyorsan tudja kiszolgálni kiváló minőségű cementtel a kelet-magyarországi régiót.

A vasúti cementszállítással havonta átlagban három szerelvény hagyja el a baranyai gyárat CEM I 42,5 R jelzésű Fekete Rapid cementtel. Egy vagon megtöltésével nagyságrendileg egy közúti cementes autó szállítmánya váltható ki. Az alkalmanként több tucatnyi szerelvény egymás mögé kötésével a gyár így drasztikusan csökkentette a közúti szállításból származó környezetterhelést.