A Közalapítvány első 10 éve

2016. október 7-én a Királyegyházai Kultúrházban került megrendezésre a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány 10 éves fennállása alkalmából tartott ünnepség.  Az elmúlt tíz évre való visszatekintést a kuratórium elnöke, Konyári Tímea valósította meg rengeteg képpel és egy mindenkihez szóló beszéddel, melyben köszönetet mondott minden segítőnek, de elsősorban kuratóriumi társainak: Fata Gábornénak és Hollósi Tündének.

Minden fontosabb esemény előkerült, ami az elmúlt tíz évben történt. Szó esett a Közalapítvány alapítása előtt már működő, azóta megszűnt KEFE-ről és a foci-, illetve kézilabdacsapatról is, akik sikeresen tevékenykednek a mai napig is, és említésre került a szintén már megszűnt FESZES egyesület is.

A Közalapítvány idejében elsőként a Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület jött létre a falu nagy örömére. Jelenlétük megnyugtató, segítőkészek, bármilyen program van, akár kérés nélkül is gondoskodnak a biztonságunkról.

Megalakult a Nyugdíjas Klub is, ahol a tagok segítségére szintén bármikor lehet számítani, aktivitásuk egyenesen arányos korukkal. Énekkaruk sikert arat a programokon, a főztjük pedig elsöprően ízletes. Bátran kijelenthetjük: őket mindenki szereti.

A lovak szerelmesei és a fogathajtók is összeálltak, megalakították a Királyi Lovas Klubot. Előtte is aktívan részt vettek a falunapokon és programokon, látványos műveleteik nemcsak önmaguk, hanem mások szórakoztatását is szolgálják, így örömmel fogadják műsoraikat a falu lakosai.

   

Végeláthatatlanul lehetne sorolni az eseményeket, a sok-sok kirándulást, színházlátogatást és kiemelten a babaköszöntéseket. A felújított Kultúrház Szabó Zsófi irányításával rengeteg programnak ad helyet, így a gyógytornának, a zumbának, a Baba-mama Klubnak, melyeket szintén a Közalapítvány finanszíroz. A sportolásra vágyóknak pedig létrejött – pályázati forrás felhasználásával – a Király GYM.

A vetítés végeztével kifejezték elégedettségüket a fő támogató, a cementgyár képviselői, szót kapott Kővári József és Zadravecz Zsófia is. Természetesen Grím Ferenc Polgármester Úr is háláját fejezte ki a kuratóriumnak és mindenkinek, aki részt vesz abban, hogy a falu valóban sikeresen felvirágozzon.

Grím Ferenc a falu nevében egy személyben mondott köszönetet a kuratóriumi tagoknak a sok munkáért, hogy a szabadidejüket áldozzák azért, hogy a sok program és esemény létrejöhessen, hogy sikerült a falu lakosságát összekovácsolni, és hogy nagyban segítették a Polgármesteri Hivatal munkáját.

Sajnálattal vette tudomásul. hogy a kuratórium elnöke, Konyári Tímea lemondott elnöki posztjáról. Viszont tudja, hogy mennyi munkával jár ez a pozíció, és állandó állása mellett ez a feladat már nagyon sokat kivett belőle. Részt vett a kuratóriumi üléseken, így tudta, hogy egyes események és programok mennyi előkészületet igényelnek. Hálás a munkájáért és reméli, hogy sikerül ismét rátalálni egy olyan személyre, aki a szívét-lelkét beleadja abba, hogy az alapítvány továbbra is ilyen sikeresen működjön, aki ugyanilyen jól megtalálja a hangot a falubeliekkel. Szerencsére nem kell teljesen búcsút intenünk Konyári Tímeának, hisz megígérte, továbbra is segít, amiben csak tud.