Kultúrházi programok

2016. július 16-án és 17-én a Kultúrházban a gyerekeké volt a főszerep. Szombaton és vasárnap is rendeztünk különféle színes gyerekprogramot. A szombati napon a Hangerdő társulat látogatott el hozzánk. Az előadást a Községi Könyvtárral együtt szerveztük.

Bár az idő nem volt kegyes hozzánk, emiatt nem volt nagy érdeklődés az esemény iránt, de akik eljöttek nagyon jól szórakoztak. A negyvenperces foglalkoztató előadás alapja Romhányi József: Szamárfül című műve volt. Az interaktív zenés-mesés előadásban varázslatokon keresztül mutatták be az egymásra épülő állatmeséket. Volt békamese, kecskemese, csigamese. A résztvevő gyerekeknek nagyon tetszett, hiszen amellett, hogy életre keltek a mesék, aktív részesei is lehettek azoknak. Ezáltal még jobban élvezték a rövidke, de annál tartalmasabb előadást.

Vasárnap az időjárás már jobb volt, így több gyerek is volt a Kultúrházban. Ezen a délelőttön a cirkuszé volt a főszerep. A Mesevilág cirkusz-varieté műsorát nézhették meg vasárnap 11.00 órától a gyerekek. Színes, ötletes műsor volt ez is, csak úgy, mint a szombati előadás. Amellett, hogy a gyerekek jót szórakoztak a különböző trükkökön, még tanulhattak is, hiszen a produkció része volt a hüllő- és pókbemutató is. Többfajta óriáskígyó és pók is része volt az előadásnak, ami láthatóan elnyerte a gyerekek tetszését. Sőt, a bátrabb jelentkezők meg is simogathatták, a legbátrabbak a nyakukba is vehették a különböző óriáskígyókat. Az előadásban Miki egér bűvészmutatványokat mutatott be, a bohóc zsonglőrműsorával szórakoztatta a kicsiket. Ez a produkció is interaktív volt, csakúgy, mint a szombati, hiszen a gyermekek Miki egérrel táncolhattak, a bohóc pedig megtanította őket néhány zsonglőrmutatványra. Az előadás részeként lehetett tombolát, illetve zsákbamacskát is vásárolni. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ez a hétvége azoknak a gyerekeknek, akik éppen nem voltak a balatoni kiránduláson tartalmas élményt biztosított.

A Szociális Szolgáltató Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálata Bűnmegelőzési program keretén belül 2016. július 19-én megtartottuk a harmadik bűnmegelőzési előadást a Királyegyházai Kultúrházban. A foglalkozás során Királyegyházáról, Gerdéből, Velényből és Szabadszentkirályról is voltak gyermekek. Nagy örömünkre szolgál, hogy hétről-hétről ugyanazok a gyerekek eljönnek, illetve jönnek újabb érdeklődők is az előadásokra.  Az előadás szó nem fedi jól azt a csaknem két órát, amit a Kultúrházban töltetnek el a gyermekek. Jobb szó erre a kötetlen beszélgetés.  Köszönhető ez a baráti légkör Rotter Zsuzsanna családsegítőnek és Tiliné Vertike Anettnak, a szabadszentkirályi Zsigmond Király Általános Iskola gyermekvédelmi felelősének, akik mindig igyekeznek odafigyeléssel és törődéssel a gyerekekhez szólni. A program témája ezúttal a deviáns magatartás volt. A gyerekek beszélgettek a helyes és a deviáns viselkedésformák felismeréséről, és azok esetleges következményeiről. Saját illetve ismerőseik példáján át beszélték meg, hogy kellene helyesen viselkedni.

A következő előadás 2016. augusztus 2-án 13.00 órakor lesz a már megszokott helyszínen, a Királyegyházai Kultúrházban.

Az előadásra szeretettel várjuk a 12-18 év közötti fiatalokat!