Vetélkedő újratöltve

2015. november 14-én rendeztünk egy vidám vetélkedőt a kultúrházban, négy csapat részvételével. Azok számára, akik részt vettek az augusztusban megrendezett felnőtt vetélkedőnkön, amit szintén a közalapítvány támogatott, már ismerős lehetett némelyik feladat. Az öt fő feladatot egy-egy rövidebb összekötő feladat választotta el, ami zenefelismerés volt más-más műfajokban.

Az első fő feladat versírás volt megadott szavakkal, amelyeknek szerepelnie kellett a versben. Majd jöhetett a kvíz, melyből megtudhattuk hány állatot vitt magával „Mózes” a bárkájára, vagy azt, hogy mikor zenésítették meg a Himnuszt. Aztán egy kis vidámság, színdarab előadása megadott szituációban illetve szavakkal, miket szintén fel kellett használni. Láthattunk balesetet a zebránál, sőt megjelent a menekülteket szállító busz is. Negyedszer jöhetett a memóriajáték. Egy megadott szöveget kellett átadni egymásnak emlékezetből, majd az utolsó játékos öt kérdést kapott. Hát igen furcsa történetek kerekedtek az eredeti szövegből. Végül az Activity következett, de kicsit másképp. Tíz perc, húsz szó, egy mutogat a többieknek, és aki kitalálja, azzal helyet cserélnek gyorsan. Egy-két feladvánnyal meggyűlt a bajuk a játékosoknak rendesen.

       

   

Zárásként egy karácsonyi asztali díszt készítettek a csapatok, amihez egy alapcsomagot kaptak. Egyéb dolgokhoz a zenefelismerésnél lehetett hozzájutni, egy-egy a rendezők által előre kiválasztott dal sikeres megfejtése árán. A programot a pizza zárta, ami remélem mindenkinek jólesett. Két csapatot kiemelnék, hiszen ők általános iskolásokból álltak, mégis becsülettel küzdöttek a felnőttek közt is. Köszönetet mondanék a Királyegyházai Önkormányzatnak a kultúrház biztosításáért, a Közalapítványnak az anyagi támogatásáért, a zsűri tagjainak, Fata Gáborné, Anitának, Hollósi Jánosnak, Kaszás Viktóriának és persze a Mihálovics családnak a feladatok előkészítésében illetve a lebonyolításban tett segítségéért.