Mikulás Királyegyházán

2017. december 4-én délután a Királyegyházai Kultúrházba is ellátogatott a Mikulás. A Kultúrház dolgozói egész nap azon dolgoztak, hogy a Mikulás szépen kidekorált helyre érkezzen. Itt szeretnénk köszönetet mondani Kozmáné Varga Veronikának az egész napos segítségért és a közmunkás csoportnak, hogy eljöttek és feldíszítettek a Kultúrház előtt álló Mindenki Karácsonyfáját.

A Mikulás ünnepség 16 órakor vette kezdetét. A pécsi Hangerdő Társulat Mikulás produkciója nagyon tetszett a gyerekeknek. A Mikulás interaktív előadást tartott a gyermekek nagy örömére, mert így be tudtak kapcsolódni a műsorba, hiszen a Mikulás és a krampusz a produkcióját Weöres Sándor verseire építette. A verseket majdnem mindenki kívülről tudta.

          

                                           

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány jóvoltából a Mikulás minden jelenlévő gyereknek csomagot adott át. Közel 80 fő kicsi és nagyobb gyermek vett részt az ünnepségen.

December 5-én a Királyi Lovas Klub Mikulása járta a falut, és osztogatta ajándékait Királyegyháza utcáin a 14 éven aluli gyermekeknek. A Királyi Lovas Klub a Civil Szervezetek Jótékonysági báljának bevételét is erre az alkalomra fordította. Évek óta rabul ejti a falu apraját-nagyját a lovas Mikulás látványa, különös varázsa van, hogy sötétedéskor, lovas fogattal érkezik. Köszönjük, hogy ismét örömet szereztek gyermekeinknek a Királyi Lovas Klub tagjai és segítői, a Polgárőröknek pedig, hogy ismét gondoskodtak a biztonságról!