Úszásoktatás az iskolánkban

Már 2015 óta van úszásoktatás az iskolánkban. Az úszás kötelező a testnevelés óra keretében minden hatodik osztályos számára.

Keddenként mennek, az odautat és a visszautat különjárattal oldják meg, amiért a gyerekeknek és a szülőknek nem kell fizetni. Az oktatást Mészáros Andor bácsi tartja, aki nagyon kedves, de egyben szigorú is.

Az úszás formálja a testet. Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbemerülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nemcsak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is. A gyerekek szórakoztatónak találják. Az úszás a szigetvári tanuszodában van. A gyerekek hátúszást és gyorsúszást is tanulnak. A gyorsúszás karcsapásainak kivitelezéséhez a törzsnek egyenesnek kell maradnia, ehhez pedig a megfeszített has, csípő, comb, hát járul hozzá. A hátúszás a hátfájásra nagyon jó gyógymód. Az úszás még az izomláznak a gyorsabb elmulasztásában is segít. Az úszás karcsúsít.

Mi azért szerettünk úszásra járni, mert nagyon jó szórakozás volt. Nagyon sokat tudtunk játszani együtt. A mai hatodik osztályosoknak az tetszik a legjobban az úszásban, hogy megtanulhatnak úszni és jól szórakoznak egymással.

A cikk a 2016. április 4-8. között megrendezésre került Digitális Témahét programja keretében készült. Szerzői 7. osztályos tanulók.