Téltemetés 2016

A farsangi időszak utolsó napján, a farsang farkán rendeztük meg álarcos mulatságunkat a Nyugdíjas Klub tagjai között a Kultúrházban. A hagyomány szerint a farsang csúcspontja az utolsó három nap, így mi is megadtuk a módját: vacsorával, zenével űztük, temettük a telet.

Vendégszeretetünk jeléül először a vacsorát tálaltuk, a finom gulyás után már hoztuk is a frissen sütött farsangi fánkot, melyet rendkívül változatos házi lekvárokkal kínáltunk. Természetesen pogácsa és sokféle édes sütemény közül is válogathattunk, ki-ki ízlése szerint. Az étkezést követte az est fő attrakciója: a jelmezesek felvonulása. A nyugdíjasok évek óta nagy lelkesedéssel és saját kezűleg készítik jelmezeiket, nem volt ez máshogy idén sem. Azon már senki nem lepődött meg, sőt mindenki kíváncsian várta, hogy milyen sok és ötletes jelmez készült; de bátran állíthatom, hogy évről évre többen bátorkodnak beöltözni, és ezzel nem csak ők, de a közösség minden tagja egyre jobban szórakozik. A fergeteges felvonulást követően táncos mulatság vette kezdetét, mely eltartott egészen a nagyböjt elejéig. A bál sikeréhez nagyban hozzájárultak a Közalapítvány Kuratóriumának tagjai és vezetője, Konyári Tímea, valamint Grím Ferenc polgármester, akiknek ezúttal is köszönjük a közreműködést, támogatást. Köszönjük a civil szervezetek vezetőinek, hogy meghívásunkat elfogadták, és jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.

Külön köszönöm Mészáros Lászlóné, Ilikének a jelmezekért és Nincsevics Istvánné, Évinek a vacsoráért tett fáradozását! Köszönöm Mindenkinek, aki bármi módon hozzájárult, hogy ez a bál ilyen jól sikerüljön!

További részletek a Galériában!