Divat, amire mindenki figyel

Egyértelmű, hogy minden lány és nő szeretne csinos és jól öltözött lenni, ám nem mindig könnyű megtalálni a tökéletes szerelést, főleg a színkombinációt illetően.

A divatban fontos szerepet játszik a külső, a viselkedések, és hogy egyes emberek milyen stílusú zenéket hallgatnak. A lányoknál fontos még a hajviselet, a sminkkombináció és a kiegészítők is. Vannak olyan esetek, amikor elkövetnek néhány hibát a lányok és nők.

Manapság a divat abból áll, hogy a nadrágok szakadtak és fel van tűrve a szára. A felsőknél az a legelterjedtebb, hogy legyen hosszú, lenge és mély dekoltázsú. A ruhák feldobásához a derekukra kockás inget kötnek, kiegészítőnek kisebb-nagyobb táskát hordanak.

A fiatalabb lányok körében nagyon fontos a haj ápolása és viselete. A mai hajdivat a hosszú és hullámos esetleg egyenes haj. Mostanában nagyon sokan színesre festetik be a hajuk végét, ombréra. Amikor sietnek valahová, akkor gyorsan készítenek, egy egyszerű kócos kontyot, feldobják egy egyszerű fejkendővel, ez nagyon elterjedt és stílusos. 

A nőknek fontos a smink. A nők és lányok 4D-s szempillát rakatnak fel. Egy átlagos smink készítésénél a szemüket feldobják egy szemhéjtussal. A szemöldöküket kirajzolják, de vannak olyanok, akik nem szeretnek ezzel mindennap foglalkozni, azok kitetováltatják a szemöldöküket. A rúzsoknál a vadabb és élénkebb színeket választják, ezért külön hangsúlyt fektetnek a szájukra is.

       

Vannak olyan helyzetek, amikor nem igazán találják el a megfelelő sminket és öltözéket. Nem nagyon foglalkoznak a körülöttük lévőkkel ilyen pl.: amikor a zenében elmerülnek, és nem foglalkoznak semmivel sem, ez akár balesetet is okozhat. A serdülőkorban előfordul, hogy a fiatalabbak rossz irányban haladnak, és flegmán beszélnek a szülőkkel, tanárokkal egyaránt.

A cikk a 2016. április 4-8. között megrendezésre került Digitális Témahét programja keretében készült. Szerzői 7. osztályos tanulók.