Foci az iskolában

Az iskolából 13 lány jár focizni, heti egy edzésük van a királyegyházai focipályán. A lányok lassan két éve fociznak, az U15-ös bajnokságot 27 ponttal vezetik. A lány csapat edzője Pintér Tibor.

A fiúknak heti három edzésük van, a kisebbeknek hétfőnként Szentlőrincen. Az iskolából nyolc fiú jár Szentlőrincre focizni, ebből négy alsós és négy felsős. Kedden és csütörtökön valamelyik tanár felvisz minket, pénteken pedig helyi járattal megyünk. Néha Tarcsapusztán vannak az edzések, de legtöbbször a szentlőrinci műfüves focipályán tartják, és minden hétvégén mérkőzések vannak. Hazafelé kisbusszal szállítanak minket, hétfőn a kisebbeket a gyöngyfai falubusz szállítja haza, kedden és csütörtökön a Szentlőrinci Sportegyesület busza, szerdán a sumonyi falubusz, péntekenként pedig a királyegyházai sulibusz.

A királyegyházai alsósok a sulifociban, több iskola közül a legjobbak között vannak. Az U10-es korosztályban Tolnán három királyegyházai tanuló is részt vett egy tornán, Lasanc Mátyás, Tóth Dániel és Tóth Márk, akik több jó csapattal is játszottak: a Siófok és az Újpest ellen is. A tornán második helyezést érték el. Tóth Dániel a tavaszi szünet alatt a Budapest Honvédnál járt edzésen. Gayer Zsolt az U13-as korosztályból, több Bozsik tornán is részt vett. Roskó András és Tóth Milán U14-es, Tóth László U15-ös és az U17-es korosztályban szerepelnek nagypályán.

A cikk a 2016. április 4-8. között megrendezésre került Digitális Témahét progamja keretében készült. Szerzői 7-8. osztályos tanulók.