Farsang az iskolában 2017

2017-ben is megrendezésre került az iskolai farsang, amit minden évben a második osztály rendez. Nagyon sokat készültek a tanárok és a gyerekek erre a napra, hogy előadják a tanult koreográfiát és megmutassák jelmezeiket.

Négy csoportos beöltözés volt: az első osztályosok színes ceruzának öltöztek be, a másodikosok „tíz kicsi indiánnak”, a harmadikosok hippiknek, a negyedikesek kéményseprőnek Mary Poppinsszal, akit Borzáné Petró Krisztina alakított. A negyedikesek előadása lenyűgözte a zsűrit, ők nyerték meg a fődíjat, ami egy finom torta és egy kölyökpezsgő volt.

Az egyéni beöltözöttek között láthattunk bárányt, Pókembert, kéményseprőt, egy amerikai focistát, aki zombiként jött el közénk, pénzeszsákot, rappert, boszorkányt, nindzsát, Julien királyt, pantomimest, osztálynaplót, ördögöket, macskákat, napot, virágot, pillangót, tündért, Batmant, Pumuklit, leopárdot és varázslót.

Az egyéni versenyben első helyezett lett a Julien király, azaz Lasanc Mátyás, harmadik osztályos tanuló. Második helyezett a bárányjelmezes Blum Patrícia, második osztályos tanuló. Harmadik helyezett pedig a Pénzeszsák, akit Kozma Zoé, harmadik osztályos tanuló alakított.

       

A különdíjat az „ördögök” kapták: Blum Liliána és Kontra Petra, negyedik osztályos tanulók.

A csoportok között az első helyezés a Mary Poppins és a kéményseprőké lett: negyedik osztály, osztályfőnökükkel Borzáné Petró Krisztinával. Második helyezett: Indiánok, második osztály és osztályfőnökük, Hollósi Mercédesz. Harmadik helyezést az első osztályos színes ceruzák értek el.

A különdíjat a hippik kapták, a harmadik osztályosok, akiket Kozma Veronika és Farkas Réka a Szülői Közösség tagjai erősítettek.

A jelmezes felvonulás után megkezdődött a játék Hollósi Mercédesszel és Keczeliné Ildikóval. A zenét Keczeli Balázs és Kozma Ákos Ferenc szolgáltatta. Ez idő alatt a büfében már vásárolhattak a gyerekek és a szüleik a finom süteményekből, szendvicsekből és üdítőből. A tombola árusítása is folyamatos volt. A tombolán nyerhető ajándékokat a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a Szülői Közösség jóvoltából tudtuk megvásárolni. Bízunk abban, hogy jövőre még több gyermek beöltözik, akár csoportosan, akár egyéni jelmezbe. Szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, akik már délelőtt eljöttek és segítségünkre voltak a szendvicsek készítésében a tombola árusításában. Jövőre is számítunk mindenkire, hogy egy ilyen szép napot tudjunk varázsolni a gyerekeknek. Összességében azt mondhatom, hogy egy nagyon jó napot zártunk a délután végére.