Farsangi előkészületek

2017. február 11-én délelőtt, farsangi álarckészítésre invitáltuk a falu apraját-nagyját a Kultúrházba. Szabó Zsófi, mint főszervező, már előtte szépen feldíszítette álarcokkal és szerpentinnel a bejáratot és a nagytermet is. Szerencsére most is sokan eljöttek és jól érezték magukat, nem csak a kicsik, de a felnőttek is szép álarccal távoztak a munka végeztével.

Nagyon szorgosan telt a délelőtt, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány jóvoltából sok-sok álarcot és rávaló díszt biztosított a kreatív résztvevőknek. Csillámporral, gyöngyökkel, díszes, színes tollakkal varázsolta mindenki egyedivé a maga álarcát. Nagyon szép velencei maszkok, állatok arcai készültek a nap folyamán. A kicsik segítségére a szülők voltak, bár nagyon ügyesen bántak egyedül is az ecsettel, ollóval, ragasztóval. A jelenlévők szokás szerint finom teával és pogácsával lettek megkínálva. Az iskolai Szülői Közösség jóvoltából Kozmáné Varga Veronika meglepte a gyerekeket gyümölcsös szörppel. A kicsik, amikor már megunták az asztalnál való ülést és munkát, nagy szaladgálásba kezdtek. Így a farsangi mulatság nálunk már el is kezdődött.

               

A hagyományok szerint a farsangi időszak Vízkeresztkor kezdődik és Húsvét előtt negyven nappal ér véget: idén ez a nap március elsejére esik, akkor lesz hamvazószerda. Azaz előtte való napig lehet mulatozni és lakomákat rendezni, húshagyó keddig, mert után következik a böjti időszak, egészen Húsvétig.

Nagyon örültünk, hogy a 17-én, pénteken megrendezett iskolai farsangon néhány álarcot viszontláthattunk azok közül, amelyek itt készültek a kultúrházban. Reméljük, hogy a farsangi játszóházban nemcsak az álarckésztés, hanem az együtt töltött tartalmas tevékenység is sokak számára örömet szerzett!