Szép a mi falunk

Ahogy Királyegyháza felé közeledünk, még a települést jelző tábla előtt található a temető, mely mindig szépen rendben van tartva, látszik, hogy nagy gondot fordítanak rá a helyiek.

A faluban három buszmegálló is van: az alsó, az italbolti és a felső. Három utcánk van, a Petőfi, a Felszabadulás és a Nyárfa utca. A Petőfi utca legnagyobb része nagyon széles, az úttest és a házak között szép zöld terület fekszik. A falu elején található a nemrégiben szépen felújított kultúrház. A község közepe táján közösségi helyek, terek találhatóak (iskola, óvoda, iskolások számára tornaterem, nyugdíjas klub, községi könyvtár, önkormányzat, boltok stb.). Az iskolával szemben áll egy mellszobor, Vanyúr István alkotása, amely II. Rákóczi Ferencet ábrázolja. A gyerekek számára építettek két játszóteret is. A falunak van katolikus temploma, vele átellenben áll a legrégebbi épület, az úgynevezett: tornyos iskola, melynek tornya műemléki védelem alatt áll. A település legalább három kilométer hosszú. A faluban folyamatosan felújítások folynak. Két vasútállomásunk is van, az egyik Rigópuszta, a másik Gyöngyfa felé. A település szélén található egy futballpálya, melyen játszani szokott a királyi futballcsapat. Királyegyházán van orvosi rendelő, védőnői szolgálat és posta. A falu és a lakosok törekszenek a rend megtartására a környezetükben. A települést körbeveszik a mezőgazdaságba bevont termőföldek, melynek egy részét az önkormányzat hasznosítja. A falu lakosai törekszenek a környezetvédelemre is.

A cikk a 2016. április 4-8. között megrendezésre került Digitális Témahét programja keretében készült. Szerzői 7-8. osztályos tanulók.