Generációk napja 2014

Pályázati forrásokból, Királyegyháza Önkormányzata, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásából sikerült 2014. szeptember 27-én megrendezni a Generációk napja című falunapi ünnepséget.

Az idén három különböző rendezvényt sikerült megvalósítani pályázatokból, az első volt a Mozdulj, Királyegyháza című sportnap a Közalapítvány pályázatából, a második a Családi nagy nap a Polgárőrség pályázatból és a harmadik a legutóbbi, a Generációk napja.  Azért is adtuk ezt a címet a rendezvénynek, mert ezzel is szerettük volna szorgalmazni, hogy a generációk egymást tisztelve, türelmesen és figyelmesen igyekezzenek együttműködni mindenki örömére. A hagyományokhoz hűen a Királyi Lovas Klub egész napra fogathajtó versenyt szervezett, melyen egyes-, kettes- és póni fogatokon kívül hátas hajtásban is indulhattak a lovas sport szerelmesei, sőt lányok, asszonyok és gyerekek is kipróbálhatták magukat és lovaikat. Nagy örömünkre a lovas klubunk tagjai jól együttműködnek a környező településeken működő lovasokkal, látogatják egymás rendezvényeit. A pálya átrendezésének idején a Timeless Linedance Country Club táncosai gondoskodtak a közönség folyamatos szórakoztatásáról. A versenyt ezúttal is a Lovas Klub tagjai által gondozott és kiépített pályán, az iskolaudvar melletti önkormányzati területen bonyolítottuk le.

{mospicasaweb:user=104387801890056653129,album=generacioknapja2014}

Ahogyan arról a rendezvény címe is árulkodik, szerettük volna, hogy ezen a napon minden generáció számára biztosítsunk szórakozási lehetőséget. A délelőtt folyamán először az időseké volt a színpad, a közeledő idősek napja alkalmából Grím Ferenc polgármester köszöntötte Királyegyháza időskorú lakosságát és a meghívott vendégeket: a bogádmindszenti és a szabadszentkirályi nyugdíjas klub tagjait. Mindhárom település nyugdíjasai bemutatkoztak a színpadon, énekeltek, verseltek, felkészültségükkel, szép öltözékükkel tették színvonalassá az ünnepet. Az Idősek köszöntésére készültek a pedagógusok irányításával az óvodásaink és az iskolás néptáncosok, akik kedves műsorukkal mosolyt varázsoltak a közönség tagjainak arcára. A szépen felújított, nagyon modern gépészeti eszközökkel felszerelt önkormányzati konyhán Keszler József irányításával készült finom ételekkel láttuk vendégül a megjelenteket, a helyi lakosságot és a meghívott vendégekeinket is. A színpadi produkciókat ezúttal már a három nyertes pályázatból vásárolt technikai háttérrel tudtuk biztosítani, a teljes hang- és fénytechnika immár a rendelkezésünkre áll folyamatosan. Bízom benne, hogy mindezeket az eszközöket sokáig tudjuk majd használni, ha mindannyian vigyázunk rájuk, megóvjuk. 

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. ezúttal sem csak anyagi erőforrásokkal támogatta a rendezvényünket. A gyár dolgozói közül már többen vettek részt településünkön önkéntes tevékenységekben akár betonozásról, akár iskolai vetélkedőről volt szó. Ezúttal a LAFARGE önkéntesei játszóházzal készültek. A Királyegyházai Általános Iskola összes pedagógusa és dolgozója is segítségünkre volt ezen a napon, a tanító nénik óriás társasjátékkal készültek a kreatív gyerekek szórakoztatására. Légvár, trambulin, arcfestés és kötélkert is várta az érdeklődőket. Szokás szerint biztosítottuk a lehetőséget a Magyar Vöröskereszt munkatársainak a véradásra. A főzőversenyhez az alapanyagot az Önkormányzat, a jutalmakat pedig a Közalapítvány biztosította. A fellépők között köszönthettük a Két Zsiványt, Bodnár Attilát és Pap Ritát, Timeless Linedance Country Club táncosait, Aradszky Lászlót, Dér Henit, Götz Attilát és Fertály Katalint. A tábortűz előtt látványos tűzijátékkal igyekeztünk örömet szerezni Királyegyháza lakosságának és a vendégeinknek. A talpalávalóról és a késő estébe nyúló jó hangulatról Horváth László „Flipper” gondoskodott. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzátett valamit a rendezvény sikeréhez ötlettel, tanáccsal, bátorítással vagy tevékenységével segítette munkánkat. Külön köszönöm Süli-Csontos Klaudiának és a kuratóriumi társaimnak a helytállást!