Iskolabővítés – felújítás

Ahogy arról folyamatosan hírt adtunk a korábbiakban is, 2010 nyarán kezdetét vette a DDOP pályázatán elnyert iskolabővítés – felújítás projekt kivitelezése a Királyegyházai Általános Iskola épületén. Tavaly augusztusban megtörtént a tetőhéjalás teljes cseréje, a problémás síkpala helyett a műemléki környezetnek megfelelő hódfarkú cserép került az épületre. Ezzel az azelőtt oly sok gondot okozó beázás (a tavaszi, nyár eleji esőzések idején vödrök sorakoztak a zsibongóban és az emeleti termekben felfogni a plafonról lecsöpögő esővizet) végre teljesen megszűnt az iskolában.

 

Az ősz folyamán sor került a nyílászárók cseréjére, a műemléki környezetnek megfelelően valódi fából készült ablakkeretek nagyon szépek, a hőszigetelő üveg jótékony hatása nemcsak az energia-megtakarításban fog jelentkezni, de érezhetően több fokkal emelkedett meg a hőmérséklet a tantermekben ugyanolyan fűtési eljárás mellett. Szintén az ősz során vette kezdetét az új szárny építése alapásással, betonozással és az első szint falazásával. Sajnos, az aljzat betonozását egyelőre nem lehetett elvégezni, mert a vizes, sáros földet lehetetlen volt ledöngölni. Ezt a munkafolyamatot tavasszal fogják elvégezni. A téli szünetben is folytak a munkálatok, a helyszínen öntött, monolit vasbeton födém került az első szintre. Jelenleg a második szint is elérte végleges magasságát, most a födém zsaluzása folyik, néhány napon belül az emelet is tető alá kerül. Közben a régi épületben redőny került az új ablakokra, és kicserélték a bejárati ajtót.

Az építkezés egész folyamatát napról napra figyelemmel kísérjük a kollégákkal és a gyermekekkel együtt, miközben szigorú szabályokat vezettünk be a balesetek elkerülése érdekében. Továbbra is kérem a kedves Szülőket és a Tanulóinkat az építkezés alatti szoros szabályok betartására, hiszen a munka még folytatódik. Bízunk benne, hogy a következő tanévet már kényelmesebb, modernebb és teljesen biztonságos környezetben kezdhetjük. Ennek reményében kívánok minden Tanulónknak sikeres második félévet az iskolai tanulmányaiban!

 

.

.