Mi újság az óvodában?

Az ősz sokféle lehetőséget ad nekünk, hogy felfedezzük a világot. Az óvoda-iskola átmenetet elősegítő programunk megvalósításában az első osztályosokkal együtt kirándultunk a királyegyházai kanálispartra.

A gyaloglás nagy erőfeszítést jelentett az óvodásoknak, főleg a kiscsoportos gyermekeknek. Megvizsgáltuk a tücsök- és egérlyukakat, a víz sodrását, a növényeket. Vigyáztunk, hogy ne hagyjunk szemetet magunk után. Egy másik alkalommal vitaminsalátát készített mindkét csoport, amihez friss alapanyagokat a helyi kertészetből kaptunk. A kész salátát még azok is megkóstolták, akik eddig nem szerették a nyers zöldségeket. Fontos, hogy már ilyen kicsi korban nyitottak legyenek a gyerekek az egészséges ételek iránt. Elkészült a mezítlábas ösvény. A szülők segítségével a kiásott részekbe különböző anyagok kerültek, amik eltérő járófelületet jelentenek a talp izmainak. Ezek az anyagok a sárga- és szürke homok, nád, farönkök, gesztenye, kukoricacsuma nem kerültek pénzbe, és a gyermekek számára izgalmas játékot biztosítva fejleszthetjük vele az egészséges izomzat, csontozat fejlődését.

 

       

   

Szalonnasütést rendeztünk az óvoda udvarán a szülői munkaközösség segítségével. Erre a napra is meghívtuk az iskolásokat is, nagyon örültek a gyerekek, hogy maguk készíthették el az ételüket.