Balatonmárián nyaraltak az iskolások

Kétévente van módunk tanítványainkkal a balatonmáriai táborban nyaralni, az idén a tanítás utáni legelső héten esett ránk a sor. Harminc gyerek vehetett volna részt a programban, de sajnálatos módon négyen mégis otthon maradtak, ami azért kellemetlen, mert rájuk is minden meg volt rendelve és ki volt fizetve.

Már nagyon vártuk az utazást, de arra nem számítottunk, hogy az időjárás rendesen keresztülhúzza a számításainkat, és a balatoni nyaralásra meleg ruhát, esőkabátot kell elsősorban csomagolni. Az első két nap jobban hasonlított egy őszi erdei iskolához, mint egy vízparti nyaraláshoz. Az étkezőben, amit közösségi teremnek használtunk, a fűtést is be kellett kapcsolni ebben az időszakban. De a „minden rosszban van valami jó” elvét alátámasztva, a gyerekeink így alaposabban összeismerkedtek a bükkösdi diákokkal, a szoros barátságok kialakulását a búcsúzáskor ejtett könnyek is bizonyították. Bár az önfeledt lubickolás élményét nem tudtuk biztosítani a rossz idő miatt, a folyamatosan szervezett programoknak köszönhetően nem volt idejük unatkozni a gyerekeknek. Részt vehettek egy több órás, különböző képességeket igénylő vetélkedőn, amit egy zenés ismerkedési est követett, mely hagyományteremtő karaokéba ment át. A több mint nyolc kilométeres sétát kétszer is megtettük a hét folyamán egy-egy nagyon finom fagyi elfogyasztása érdekében. Amint az idő engedte folyamatossá tettük a szabadtéri tevékenységeket. Volt számháború, vízibombacsata, foci, kosárlabda, tollaslabda, ugrálókötél verseny, pingpongozás, csocsózás. Látogatást tett a táborban egy szegedi társulat, akik gyerekek számára készített vadnyugati történetet adtak elő, és egy bőrműves, akinél lehetőség volt egyedi ajándékok elkészítésére.

      

A hétvégén népzene és néptánc előadás közönségei lehettünk, majd ezt követően mi szolgáltattuk az utcabálhoz a táncot.A heti bőséges programsorozat után megnyugtató volt, mikor többen is annak adtak hangot, hogy ők nagyon jól érezték magukat, és még szívesen maradnának. A táborozáshoz támogatást nyújtott a Királyegyházi Általános Iskola és Óvoda a saját költségvetéséből, valamint a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a Nostra Cement Kft.