Falunap volt Sumonyban

Július 10-én, szombati napon került megrendezésre Sumonyban az idei Falunap. Már reggel fél 8-kor nekilátott néhány falubeli, a képviselők és Orsós József polgármester személyesen a főzésnek, hogy a helyiek és a vendégek számára időben elkészüljön az ebéd. Kilenc órakor vette kezdetét a halászléfőző verseny.

A délelőtt folyamán kispályás labdarúgó mérkőzések zajlottak Szentdénes, Királyegyháza, Sumony és Csányoszró csapatai között. A kupát Csányoszró csapata vihette haza. Délben került sor a főzőverseny eredményének kihirdetésére, melyből kiderült, hogy a győztes Bogdán Gyuláné lett. Második helyezést ért el Bagó Károly, harmadikat pedig Bogdán Ferenc.

Az ünnepélyes megnyitó során Orsós József polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd egymást követték a táncos, zenés előadások, fellépett a Velényi Tűzrózsa táncegyüttes, a Batéi Roma Hagyományőrző Együttes és a Passion of Dance TSE Sellye csoportja. Meglepetés fellépők is érkeztek Budapestről, akik színvonalas előadásukban népdalokat adtak elő cigány és magyar nyelven. A nap különlegesen kiemelkedő színfoltja volt Nagy József, bükkösdi festőművész kiállítása. Az esti szórakozáshoz, tánchoz Bogdán Imre biztosította a talpalávalót késő éjszakáig.

      

A rendezvény létrejöttét támogatta: Sumony Község Önkormányzata, Euro-est Kft., Okor Kft. és VT. Csobokapuszta, EZI Kft. Kővágószőlős, Végh József (Sumonyi Italbolt).

 

Köszönjük a támogatóknak és a fellépőknek a részvételt!