Gyöngyfa: Baranyai Gyöngyszemek

A Gyöngyfáért és Gyermekeiért Egyesület Baranyai Gyöngyszemek címmel hagyományőrző romanapot rendezett a településen július 3-án. Az egyesület a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány pályázatán hetvenezer forintnyi támogatást nyert a rendezvény megszervezéséhez.

A Pécsi Szivárvány Gyermekház munkatársai játékos ügyességi versenyekkel szórakoztatták gyermekeinket: volt kötélhúzás, aszfaltrajz verseny, zsákban futás. A felnőttek benevezhettek a főzőversenyre, melyen hagyományos roma ételeket kellett főzni a helyi lakosok és a más településekről idelátogatók megvendégelésére. A Zsűri a pincepörköltet ítélte a legjobbnak az ételek közül. Délután hagyományőrző csoportok léptek fel, mint például az ?szirózsa Tánccsoport, a Vojake Save Hagyományőrző Tánccsoport és a Napsugár Gyermekkör Énekkara. A fellépők szállításáról a sumonyi és a gyöngyösmelléki polgármesterek gondoskodtak, akiknek ezúton is köszönjük! A zenei szolgáltatást egész nap az AKG együttes biztosította. A program este utcabállal zárult.

A szponzorok támogatásának köszönhetően az idén sok színes programot tudtunk megvalósítani Gyöngyfa lakosainak, bízunk benne, hogy jövőre is sikerül létrehozni hasonló rendezvényeket.