Nevelődik az utánpótlás

2009 szeptemberében kezdődött Szentlőrincen a főleg helyi gyerekekből álló U9-es labdarúgók edzése. ?k 2001-2002-es születésű sportolók, akikhez csatlakozott három királyegyházai kisfiú is. Az őszi időszakban számos tornán megalázó vereséget szenvedtünk el ellenfeleinktől. Mivel a csapat mindössze 8-10 főből állt, sürgősen tenni kellett valamit a létszám növelésére. 2009 novemberében a Szentlőrinc SE és a SZONEK együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a gyerektoborzás volt, illetve a játék és a mozgás megszerettetése a gyerekekkel.

A megállapodásnak köszönhetően alakult ki két csapat, egy az U9-es (2001) és egy az U8-as (2002) korosztályban, mindkét korcsoportban tíz fő feletti létszámmal. Mivel az U9-eseket én edzem, még három, a királyegyházi iskolába járó, tehetséges sumonyi tanulóval is erősítettem a csapatot. Heti két alkalommal van edzés Szentlőrincen, a királyegyházi tanulóknak pedig plusz két edzéssel növeltem meg a foglalkozások számát. Csapatunk teljes átalakuláson ment keresztül, viszonylag rövid idő alatt. Sikerült legyőznünk a Szigetvár, a Mohács, a Siklós, a Baja csapatát, de számos más csapattal is partiban vagyunk, olyanokkal, akik régebben főlényes győzelmet arattak felettünk. Szinte heti rendszerességgel veszünk részt különböző tornákon.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, akik az utaztatásban, illetve a gyerekek felügyeletében oly sok segítséget nyújtanak nekem.Iskolánk benevezett a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség által kiírt labdarúgó tornára, melynek az első fordulóját Szigetváron rendezték 2009 novemberében, és Szigetvár mögött a második helyen végeztünk!

Az U-11-es csapatban, melynek szintén én vagyok az edzője, szintén focizik egy királyegyházi tanuló, László Ákos.  Ákosék már jobban hozzászoktak a sikerekhez, szeptemberben Szigetváron megnyerték a Zrínyi Kupát, majd a téli időszakban a PMFC által meghirdetett teremtornán második, a szentlőrinci Nupi teremtornán és a 2000-es születésűek pécsi tornáján is ezüstérmesek lettek.