Vidám vetélkedő

A jókedv és a kitartó küzdelem jellemezte azt az egész napos vidám vetélkedőt, melyet a Mozdulj Magadért Egyesület rendezett 2017. augusztus 26-án Királyegyházán a tornyos iskola udvarán. Az eredetileg felnőtteknek, családoknak meghirdetett versenyre öt csapat jelentkezett.

 

A játékos feladatokat Hollósi Richárd kreativitásának és szorgalmának köszönhettük. Bár időnként elvesztünk a szigorú, néha-néha elképesztően aprólékos szabályok értelmezésében, végül mindig megállapodásra jutottunk, hisz a résztvevők nem vérre menő versengést folytattak, hanem rendszerint a másik csapatoknak is szurkoltak, jellemzően nagyvonalú és a sportszerű volt mindenki, így aztán nagyon sokat nevethettünk és mi zsűritagok is nagyon jól érezhettük magunkat.

 

A jelentkezés során máris megkapták a csapatok az első izgalmas feladatukat, ami nem más volt, mint hogy építsenek saját erőből egy-egy hajítógépet. Már ezt is sokan sokféleképpen értelmezték, a legegyszerűbb faszerkezettől kezdve a téglákkal lesúlyozott erőkarig, a nyers faanyagtól, a díszesre festett kivitelig többféle megoldás született, de a megmérettetés a helyszínen történt, amikor meg kellett mutatni, ki tudja messzebbre hajítani a gépével a labdát. Először csak a hajítások távolságát mértük, a következő feladatot azonban már célzással is nehezítettük.

 

Mivel egész nap hétágra sütött a nap, a kánikulában kifejezetten szívesen vették a játékosok a vizes feladatokat, így a habfürdős medencében való formaválogatást is. A golyók kergetése a labirintusban komoly összehangoltságot és türelmet igényelt a csapattagoktól. Igazi sziszifuszi munka volt párban sítalpakon járva gyűszűvel vizet hordani egy edénybe. Érdekes volt, hogy a házaspárok, családtagok milyen jól tudtak együttműködni, a baráti párok pedig milyen sokat fejlődtek a sokadik körre.

 

Az előkészített eszközök láttán próbálták kitalálni a következő akadályt a versenyzők, de sokszor nem volt könnyű dolguk. Így volt ez annál a játéknál is, amikor egy-egy négykerekű járgányon kellett tolni a fekvő csapattagot, hogy az egy műanyag tál segítségével minél több teniszlabdát húzzon haza. Aztán meg vécépapírral kellett múmiát csinálni, de a csapattagot a térdétől az orráig be kellett tekerni, két tekercset kellett elhasználni, és ha elszakadt, akkor nem volt szabad tovább tekerni. Pihenésképp leülhettek a játékosok a kvízjátékhoz, rossz válasz esetén pedig jutalmat is kaptak: a fejük fölött kiszúrt lufiból hol tejjel, hol tojással kevert kakaó, hol liszt vagy búzadara borította be őket, a jó válaszokért pedig egy-egy pontot kaphattak Kis szépséghibája volt ennek az eljárásnak, hogy néha-néha a zsűrire és a lufit kiszúró játékosra is jutott Hollósi Tünde gondos előkészületeinek jóvoltából.

 

A finom frissen sült pizza elfogyasztása után lekváros és tejfölös lepényekbe rejtett aprópénzre kellett vadászni. Volt aztán nevetés, amikor a versenyzők haja, füle is ragadt már a lekvártól és tejföltől, de senki sem adta fel, az utolsó tízforintost is megtalálták, még akkor is, ha leesett A lepény, és a fűről kellett foggal kibontani. Szerencsére a jó időben bátran lemoshatta magáról mindenki a küzdelemben szerzett szennyeződést, de ha nem sikerült jól a mosakodás, akkor is leázott a következő versenyszámban. A leglátványosabb – és a résztvevők számára a legviccesebb – volt a vizes fóliás akadálypálya, ahol egy kiskanálon kellett átjuttatni egyenként tíz darab tojást szalagok alatt, medencéken, autógumikon átbújva, mindezt természetesen időre. A legtöbb versenyző sikerrel jutott végig a pályán, de akadt, aki az utolsó pillanatban ejtette el a tojást, és volt olyan csapat, melynek tagjai a kiskanalakat törték el, így nehezítve a saját dolgukat. Már csak hab volt a tortán a vizes lufik törölközőből dobálása és az utolsó feladat, a versírás, az előre megadott tíz szóból. A spontán költészet során kreatív költemények születtek, mindegyiken jókat derültünk. A versenyt végül a lila színű csapat, Grim Jenő csapata nyerte meg, de az egész napos szórakozáson, sok nevetésen kívül minden csapat értékes jutalomban is részesült.

 

A Mozdulj Magadért Egyesület minden korosztályt igyekszik mozgásban tartani, így 2017. szeptember 1-jén az iskolásoknak rendez Osztályok harca címmel programot, melyre szívesen látjuk a segítő, résztvevő kedves Szülőket is.

 

Szeptember 16-ára kerékpártúrát szervez az egyesület, melyre Hollósi Richárd szeretettel várja a jelentkezőket a 30/515-08-84-es telefonszámon, illetve a richard.hollosi@lafargeholcim.com címen, vagy akár személyesen.

 További részletek a Galériában.