Öt éve Baranya élvonalában

Ötödik sikeres évét zárta a Királyegyházai Cementgyár, amely 2015 óta a két építőipari óriás, a LAFARGE és a Holcim vállalatok összeolvadását követően már a LafargeHolcim cégcsoport magyarországi leányvállalata.

A hazai építőipar a várakozásokhoz képest nem tudott jelentős bővülést felmutatni – leginkább az év végére várt uniós projektek elmaradása miatt. Ennek ellenére a 2016. év során számos kiemelkedő eredményt könyvelhetett el a LafargeHolcim Királyegyházai Cementgyára.

Mindemellett a tavalyi évben számos fejlesztési projektet is végrehajtottunk, melyek hátterében a kereskedelmi átalakulás és a szervezet versenyképességének további növelése álltak. Több mint egy éves előkészítő munka után bevezetésre került az Európai Üzleti Modell (EBM), amely a korábbi vállalatirányítási rendszereket az SAP rendszerre épülő, teljes tevékenységet felölelő vállalatirányítási alkalmazásban integrálta. Ez az újítás lehetővé teszi lehetővé az ügyfélközpontú működés további fejlesztését, amelynek részét képezi, hogy a Királyegyházai Cementgyár ügyfelei hamarosan online felületen is nyomon követhetik megrendeléseiket, az útnak indított szállítmányokat.

Szintén a tavalyi év eredménye az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és tanúsítása. Ez a vállalat számára az energiateljesítmény folyamatos nyomon követését és fejlesztését biztosítja. A tudatos energiagazdálkodás révén a Királyegyházai Cementgyár nem csupán versenyképességét növelheti, hanem sokat tehet a hatékonyabb energiafelhasználásért, mérsékelheti az energiaköltségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását is.

A munkavédelem terén több fejlesztés is megvalósult : több millió forintos beruházással kialakításra került egy felvonószerkezet a klinker siló mellett, ami könnyebben és biztonságosan megközelíthetővé teszi az építmény legfelső szintjeit. A gyár telephelyein munkát végző munkavállalók és az alvállalkozók munkatársai június óta korszerűen felszerelt munkavédelmi oktatóteremben sajátíthatják el a kockázatok kiküszöbölésén alapuló munkavédelmi ismereteket.

A Királyegyházai Cementgyár a tavalyi év eredményeivel összefüggésben 120 millió forintot meghaladó helyi iparűzési adóval járult hozzá az érintett települések fejlődéséhez. Ezen felül közösségi programokat támogatott és aktív szerepet vállalt a Királyegyházai Cementgyár a közösségek érdekében : 2016-ban 35 önkéntes programja keretében 45 munkatárs segítségével csaknem 670 munkaórát fordított közösségi kezdeményezések támogatására. Számos falunap, vetélkedő, közösségi program szervezésében való közreműködés mellett kiemelkedő eredményt értek el Királyegyháza és Szentlőrinc településekkel közreműködve a II. Együtt gyermekeink futóverseny szervezése során. A csaknem 340 résztvevővel lebonyolított versenyen befolyt részvételi díjakból Királyegyháza és Szentlőrinc települések iskolái számára vásároltak sportszereket a szervezők összesen 160 000 forint értékben.

.