Szüreti felvonulás

2016. szeptember 17-én a Királyi Lovas Klub szervezésében megtartottuk a szüreti felvonulást. Nagy volt már a készülődés az előző napokban is. Próbáltuk feleleveníteni a régi szüreti hagyományokat. 16-án, pénteken a lovas pályán felállítottuk a lugasunkat, amire szőlőket kötöztünk, és kidíszítettük.

A felvonulásra 13 fogat, hat hátas és legalább 30 táncos érkezett, kicsik és nagyok egyaránt. Az időjárás sem fogott ki rajtunk, a reggeli zápor után a nap kisütött és mi útra keltünk. A hangulatról a jól összekovácsolódott társaság gondoskodott, a nézőknek kalácsot, pogácsát és bort osztogattunk. A felvonulók biztonságáról a polgárőreink gondoskodtak, amit ezúton szeretnék megköszönni. Utunk végeztével jöhetett a szőlőlopás. A lányok a lugas körül táncolva próbálták a legényeket távol tartani a finom szőlőktől. Ha a fiúk mégis sikerrel jártak, akkor a lányoknak büntetésképp táncolniuk kellett a lugas alatt egyet velük. Az ebédet a Nyugdíjas Klub tagjai főzték meg nekünk, amire minden résztvevő hivatalos volt. A napot a szüreti bál zárta, ahol mindenki nagyon jól szórakozott.

       

       

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában kivette a részét, hogy ez a nap tökéletes legyen.

Köszönjük Grím Ferenc polgármester úrnak, polgárőreinknek, a nyugdíjas klub tagjainak, Kósa Tihamérnak, aki minden évben kölcsön adja az autóját. Kontra Magdinak, aki a Kultúrházat rendbe szedi utánunk. Szabó Zsófiának a közreműködést. A szülőknek, akik gyermekeiket ránk bízva elengedték őket táncolni. Valamint, de nem utolsó sorban Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, mert nélkülük ez a nap nem jöhetett volna létre.

Reméljük jövőre is sikerül összehozni egy ilyen jó szüreti mulatságot Királyegyházán!