A babákat köszöntöttük

A 2015. évben új hagyományt teremtettünk a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának határozata alapján azzal, hogy oklevéllel, virággal és szerény ajándékkal köszöntjük a falu új polgárait, a királyegyházai újszülötteket.

Először 2015 májusában, a gyereknap alkalmából köszöntöttük a falu három legfiatalabb lakóját. Decemberben pedig az év második felében született babákat ünnepeltük a Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett kis összejövetelen, melyre meghívtuk a kisbabák családjait is. Az anyukák nagy örömünkre elfogadták a meghívásunkat, csak egy baba családja nem tudott részt venni az ünnepségen, mint jelezték: a szülők halaszthatatlan elfoglaltsága miatt. Az okleveleket és az ajándékokat Grím Ferenc polgármester és a Kuratórium tagjai adták át.

       

       

       

Célunk az, hogy érezzék a fiatal családok, örömmel és szeretettel várjuk és fogadjuk Királyegyházán a gyerekeket, megbecsüljük és támogatni szeretnénk a fiatal családokat. Másrészt hangsúlyozni kívánjuk, hogy szülőnek lenni mekkora felelősség és boldogság egyszerre. Az oklevélen éppen ezért George Bernard Shaw gondolata szerepel: „…a családalapítás a legnagyobb szolgálat, amelyet ki-ki hazája és az egész emberiség javáért tehet.”

Arra biztatjuk a kedves Szülőket, hogy legyenek bátor, felelősségteljes, boldog szülők, akik sohasem felejtik az útravalóul nekik szánt gondolatokat:

„…Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni.

Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bizalommal élni.

Ha a gyerekek megdicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat.

Ha a gyerekek méltóságban élnek, megtanulják az igazságot.

Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hinni.

Ha a gyerekek hitelesen élnek, megtanulják, mit jelent szeretni.

Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.”