Hátrányból esély

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatán az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatására a királyegyházai óvoda 851 ezer forint keretösszegre nyert jogosultságot a „Hátrányból esély” című pályázattal.

Óvoda férőhelyeinek száma: 50. Mindkét csoportunk, a Manó és a Katica is 21-21 gyerekkel indul szeptemberben felfedezni a világot, de október 3-tól még egy 2 és fél éves gyermekkel gyarapodunk. Vegyes életszervezésű csoportban élik nálunk a gyermekek életüket.

Minden gyermeket felvettünk, különös figyelmet szenteltünk a hátrányos helyzetű óvodások elhelyezésére. Minden szülő hozzájárult, hogy óvodánk cigány etnikai programot valósítson meg.

Óvodánk személyi ellátottsága megfelelő, dolgozói létszámunk: 6 fő. Az új nevelési évben személyi változás történt; Fata Gyuláné Marcsi néni helyére Kiss Hajnalka óvodapedagógus került a Katica csoportba.

Nevelési célkitűzéseink szerint az alapvető és maradandó emberi értékek (szép, jó, igaz) közvetítése kiemelt feladatunk. Elismerjük a gyermekek és egymás értékeit, eredményeit, segítjük egymást, hogy hibáinkat, hiányosságainkat javítsuk. Döntéseink során mérlegeljük, hogy mi szolgálja a gyerekek, a közösség javát, hisz ami jó az óvodának, az jó a falunknak, az jó mindannyinknak. Célunk, hogy lélekben és testben egészséges, a hagyományos erkölcsi értékeket továbbvivő gyermekeket neveljünk. A nevelőtestület jól tolerálja a gyermekek különbözőségeit, eltérő fejlődési ütemét, próbáljuk mindenkiben elismerni a jót, felismerni a tehetséget, elismerni az értékes tulajdonságokat. A gyerekeket toleranciára kell nevelnünk. Mindennapi tevékenységünket, oktató-nevelő munkánkat az igényesség jellemzi.