Generációk napja

2014. szeptember 27-én a falu apraja-nagyja számára szeretnénk szórakozási lehetőséget nyújtani a Generációk napja című programmal, melynek keretei között az október 1-jén esedékes idősek napja alkalmából a falu legidősebb lakosait szeretnénk ünnepelni.

Legyen ez a nap az idősek iránti tisztelet, megbecsülés napja oly módon, hogy közben minden helyi és meghívott vendég érezze jól magát baráti, családi körben. Az iskola melletti önkormányzati füves területen a Királyi Lovas Klub szervezésében a hagyományos, de mindig valami újat is tartogató fogathajtással várjuk az érdeklődőket. Az iskolaudvaron a rendezvénysátor színpadán az óvodásaink, iskolásaink, majd a térségi nyugdíjas klubok mutatkoznak be kis műsorokkal. Délben a közös ebédhez a Két zsivány biztosítja a hangulatot, amit egy-két tánccsoport, Götz Attila, Stubendek Katalin, Aradszky László és a 16.00 órakor fellépő Dér Heni fog tovább fokozni.  Este Horváth László /”Flipper”/ gondoskodik a talpalávalóról, miközben sötétedéskor látványos tűzijátékkal is szeretnénk emelni a nap fényét.

A gyerekek (és gyermeklelkű felnőttek) számára akadályversennyel készülünk, lesz légvár, elmaradhatatlan az arcfestés, és reményeink szerint a mesés kemencés programot is sikerül újra és kibővítve megvalósítani.

Ha a tervezett időpontokat tudjuk tartani és tartatni, akkor a gyönyörűen felújított kultúrházat és az immár felszerelt konditermet is szeretnénk bemutatni a nagyközönség számára.

Bízunk benne, hogy a szórakozás mellett lesz sok jelentkező a véradásra, és az egészségügyi szűrésekre is.

A program a Királyegyházai Önkormányzat által a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott és nyertes pályázatból valósul meg a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. támogatásával.

Előre is köszönjük a helyi civil szerveződéseknek és egyéneknek a segítő, szervező tevékenységet!

A részletes programot a honlapon, plakátokon és szórólapokon is közzé fogjuk tenni.