Kisdiák Fesztivál 2015

2015. április 23-án léptek fel a királyegyházai tanulók a Szentlőrincen megrendezett Járási Kisdiák Fesztiválon. A fesztiválon a járás intézményeinek tanulói csillogtathatják meg tehetségüket, egyfajta megmérettetés és nagyszabású találkozó ez a rendezvény a különböző településeken tanuló diákok és tanító pedagógusok között.

A megszokott vers, zene, tánc, színdarab mellett, lehetőség van egyéb, szokatlan kategóriában is megmutatkozni, ki-ki tehetsége legjavát hozhatja ide. A zsűribe az oktatási intézmények delegálhatnak pedagógusokat, a zsűri elnöke ezúttal Balatoni Ferenc volt.

A Királyegyházai Általános Iskola tanítványai is készültek a szereplésre tanítóik segítségével. Legnagyobb létszámban a néptáncosaink jelentek meg Tóth Réka tanárnő felkészítésével, a Kisvirágok csoport mellett a kisebbekből létrejött Gyöngyvirágok csoport is bemutatott egy koreográfiát a fesztivál színpadán.  Idén is nívós műsorszámokkal képviselték tanítványaink iskolánkat, és ennek eredményeként sok-sok érmet hoztak haza:

Boros Balázs – vers, ezüst,

Fehér Dávid – vers, arany; furulya, arany,

Katona Virág – furulya, arany,

Majorosi Bence – vers, arany,

Pázmándi Szabolcs – vers, ezüst,

       

   

Réti Melani – vers, ezüst,

Sziklai Gergő – furulya, arany,

Vida Henrietta – vers, bronz,

Fehér Dávid, Sziklai Gergő – kamara furulya, arany,

Gyöngyvirágok csoport – néptánc, ezüst,

Kisvirágok csoport – néptánc, arany.

 

Felkészítő tanárok: dr. Bárány Sándorné, Borzáné Petró Krisztina, Felnagy József, Gyimesiné Fekete Tünde, Konyári Tímea és Tóth Réka.