Új vezető egy új világért

A LafargeHolcim 2015. július 15-én világszerte hivatalosan elindította új csoportját, és közzétette a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit. Az ünneplésnek részese volt a Királyegyházai Cementgyár is, hiszen az újonnan létrejött csoport tagja maradt. A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új csoport július idusától azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyag-ipar legjobban teljesítő vállalatát.

Eric Olsen, a LafargeHolcim vezérigazgatója elmondta: „LafargeHolcimként átalakulásunk következő szakaszába lépünk, hogy vezetővé váljunk minden tekintetben – egy olyan vállalattá, amely pozitív hatást gyakorol a világra, és valóban kiemelkedőt nyújt ügyfelei, munkavállalói, részvényesei és a társadalom számára.” Ezt tükrözi csoportszinten az új szlogen is: Új vezető egy új világért.

A LafargeHolcim kiegyensúlyozottan van jelen 90 országban, és kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, így világvezető az építőanyag-iparban. A csoport világszerte 115.000 munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 33 milliárd CHF (27 milliárd euró) volt 2014-ben. A LafargeHolcim az iparágban példaértékű a kutatás és fejlesztés területén, mely tevékenységének célja, hogy az otthoni munkálatoktól, a legnagyobb és legkomplexebb építkezésekig minden téren egyedi termékekkel, innovatív szolgáltatásokkal és átfogó építőipari megoldásokkal szolgáljon. Elkötelezett az iránt, hogy fenntartható megoldásokkal segítse a jobb épületek, infrastruktúra létrehozását és hozzájáruljon a magasabb életminőséghez. Az újonnan létrejött LafargeHolcim csoport a legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megfeleljen a növekvő urbanizáció kihívásainak.

Ezeket a célkitűzéseket öt fókuszterület támogatja. Ennek érdekében a vállalat stratégiai átalakulást indít el, amely során a LAFARGE és a Holcim legjobb értékeire alapoz. A Csoport az első integrációs fázisban öt területre összpontosít:

Szinergiák: a megcélzott 1,4 milliárd euró értékű szinergiák elérése három éven belül;

Tőkeelosztás: következetes tőkeelosztás és a tőkeberuházások csökkentése;

Kereskedelmi átalakulás: megkülönböztetés innovatív termékekkel és megoldásokkal;

Integráció: egységes új csoport és kultúra megteremtése;

Egészség- és munkavédelem: az egészség- és munkavédelem a szervezet középpontjába helyezve.

A LafargeHolcim csoport egy új működési modellre is épül, amely a helyi ügyfelek kiszolgálására összpontosul, miközben a csoport méretét, hatását és képességeit globális szinten hasznosítja. A modell önálló felelősséggel rendelkező országokat, regionális vezetési szinteket és szaktudásra alapozó csoportfunkciókat egyesít. A Királyegyházai Cementgyár az európai régióhoz tartozik. Ezen belül is a közép-európai régióvezető fennhatósága alatt működik tovább a Közép-Európai Klaszter részeként.

A cég jogi személyisége nem változik, a Királyegyházai Cementgyár LAFARGE Cement Magyarország Kft. néven működik a jövőben is tovább. A korábban már jól megszokott LAFARGE márkajelzés is egy kiegészítő arculati elemmel gazdagodik, amely LafargeHolcim csoporthoz való tartozást szimbolizálja. A cég partnerei továbbra is a magas minőségű cementtermékeket LAFARGE márkanév alatt találják meg a viszonteladóknál.