Együtt gyermekeinkért!

Karácsonyi ajándékként érkeztek azok a sportszerek, melyeket az Együtt gyermekeinkért jótékonysági futóverseny bevételéből vásároltak a szervezők. Harmadik alkalommal került megrendezésre a futóverseny Királyegyháza és Szentlőrinc Önkormányzata, a Királyegyházai Cementgyár, valamint a szervezésben a kezdetektől közreműködő Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma együttműködésével.

 

A 2017 szeptemberében megrendezett versenyen több mint háromszázan futottunk, hogy a nevezési díjakból támogatni tudjuk a királyegyházai és a szentlőrinci általános iskolások számára a sportszervásárlást. A befolyt összegből az iskolaigazgatók által kért eszközöket vásárolták meg a szervezők, így a királyegyházai iskolában is az így beszerzett ajándékokat adta át a gyerekeknek 2017. december 21-én délelőtt Zadravecz Zsófia, a Lafarge Cement Magyarország Kft. marketing és kommunikációs vezetője, Grím Ferenc, Királyegyháza polgármestere és Szemelyácz-Storcz Mónika, aki Szentlőrinc Önkormányzatát képviselte ezen az eseményen.

 

Amint azt Zadravecz Zsófia elmondta, a jótékonysági rendezvény elsődleges célja az egészséges életmód igényének terjesztése, melyben minden érintett iskolaigazgató is teljes mértékben egyetért, és azért éppen sportszereket adományoznak, mert azok fogyóeszközök, a használat során elkopnak, az iskolák beszerzési lehetőségi pedig limitáltak.