Karácsonyi ünnepség Királyegyházán

Hagyományosan a karácsony előtti héten ünnepi programokkal, műsorokkal igyekeztünk ráhangolódni az ünnepre. Az iskolában karácsonyi játszóházat és vásárt is rendeztünk. Köszönjük, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriuma Tagjainak, hogy a játszóház megvalósítását támogatásukkal lehetővé tették!

 

Az utolsó tanítási héten az egyik délután Szentdénesen, másik nap Sumonyban, harmadik nap pedig Királyegyházán szerepeltek tanítványaink nemcsak iskolatársaik, hanem a szülők és az érdeklődő helyi lakosok előtt. A felkészülés során a tanító nénik igyekeztek egymás között és a gyerekek között úgy megosztani a feladatokat és a szereplőket, hogy minden faluban elsősorban a helyi gyerekek álljanak színpadra. Királyegyházán, december 21-én délután került sor a Gyimesiné Fekete Tünde által szerkesztett ünnepi műsor előadására, melyhez méltó helyszín volt a Szabó Zsófi által szépen dekorált Kultúrház.

 

A meghitt pillanatokat szerző gyermekhangokon először karácsonyi verseket hallhattunk, majd bemutatkoztak a zeneiskolások a korosztályuknak megfelelő kisebb-nagyobb zenei betétekkel. Felkészítő tanáruk Felnagy József volt, zongorán Szeiler Viktória kísérte őket. A negyedik osztályos tanulók Gyimesiné Fekete Tünde tanítónő irányításával Fekete István Roráte című művét jelenítették meg egy prezentációban. A műsorban a versek között két jelenetet is láthattunk, „A négy gyertya” jelenetét alsó tagozatos gyerekek, Lev Tolsztoj Panov apó című népmese-feldolgozását pedig az ötödik osztályos tanulók adták elő. Színesítette a produkciót Tóth Réka tanárnő által betanított tánc, és a Borzáné Petró Krisztina, Szeiler Viktória, Tóth Réka és Vinczen Ágnes által előadott énekszó.

 

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelte a szereplőket azzal, hogy eljött megnézni a műsort, és velünk együtt ünnepelt!